lauantai 6. tammikuuta 2024

S Syrjäytyneillä tai syrjäytymisvaarassa olevilla köyhillä suomalaisilla ei ole varsinaista etupuoluetta

Miksi persujen petos sitten on niin erityisen myrkyllinen? Saavathan demareillekin pyhät asiat osakseen melkoista höykytystä.

Vastaus on tässäkin perin yksinkertainen. SDP on ennen kaikkea palkkatöissä käyvien, ei syrjäytyneiden etupuolue. Sillä on myös tukenaan käytännössä koko ammattiyhdistysliike työtaisteluvalmiuksineen. Niinpä demareiden ei tarvitse edes oppositiossa pelätä kovin tosissaan kovimpien työelämäuudistusten toteutumista, sillä heillä on aina neuvotteluvalttinaan mahdollisuus kiristää hallitusta poliittisilla lakoilla. Syrjäytyneillä tai syrjäytymisvaarassa olevilla köyhillä suomalaisilla ei sen sijaan ole etupuoluetta – vasemmistoliittoa ei nyt tässä yhteydessä tarvitse laskea lainkaan, sillä puolue on ajautunut niin syvälle intersektionaaliseen hulluuteen, että suomalainen köyhä on uhrihierarkiassa aivan liian matalalla kiinnostaakseen ketään. 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 17.12.2023 julkaistussa Ilkka Auran kirjoittamassa kolumnissa Perussuomalaiset ja julkinen talous.]

2 kommenttia:

  1. Kyllähän Suomessa oli puolue, joka ilmoitti erityisesti olevansa köyhien asialla:

    https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6yhien_Asialla

    Koska ei ole enää, suomalaiset köyhät eivät siis koe tarvitsevansa puoluetta joka olisi heidän asiallaan.
    Muutenhan tuo olisi nyt Suomen toiseksi suurin puolue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse voisin kannattaa pakollista äänestämistä eduskuntavaaleissa. Vähintäänkin saataisiin hyviä ääniä Aku Ankalle ja parhaimmassa tapauksessa enemmän "kansan tahtoa" edustavan eduskunta.

      ...Karl Marx inhosi ryysyköyhälistöä, koska nämä ovat huonoja poliittisesti, ja Perussuomalaisten äänestäjistä on ainakin selvä osa sitä.

      Poista