maanantai 1. tammikuuta 2024

S Oman kielen ja kansallisuuden edistäminen ja maahanmuuttokriittisyys luettiin neuvostoaikana rikollisiksi pyrkimyksiksi ja asenteiksi

Ryhmäkoheesiota voi sen sijaan odottaa sellaisten asioiden kuin yhteisen kielen, uskonnon tai poliittisen vakaumuksen perusteella. Nehän ovat asioita, jotka liittyvät politiikkaan. Ihmisillä on aina ymmärrettävä intressi turvata ja edistää tavoitteellisten ryhmiensä etuja ja oikeuksia.

Juuri äsken tekemäni kierros Virossa ja Latviassa toi taas elävästi mieleen sen ahdistuksen, jonka kohteeksi näiden maiden kanta-asukkaat neuvostoaikana joutuivat. Oman kielen ja kansallisuuden edistäminen ja maahanmuuttokriittisyys luettiin neuvostoaikana tekopyhästi rikollisiksi pyrkimyksiksi ja asenteiksi. Väestönvaihto ehti jo edistyä pitkälle, ennen kuin se saatiin pysäytettyä.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 3.8.2023 julkaistussa merkinnässä Uhrittomien rikosten aikaan.]

4 kommenttia:

  1. Aika tutulta kuulostaa nyt eu:ssa tuo. Taitaa eu:ssa olla kohta vähän liioteltuna oĺla valvontakomissio joka maassa, tarkkailemassa johdon( ei kansan äänestyksellä valittuja) määräyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten niin meidän pitää olla Venäjästä erillinen kansakunta?!! Sellainenhan on nationalismia!!1!"

      Poista
  2. Sellainen se oli se monikulttuurisuuden neuvostoversio:
    "Kotonanne saatte molottaa omia barbaarimurteitanne mutta kun tulette ihmisten ilmoille, teidän kissannekin naukuu venäjäksi!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilanne kestää aina siihen asti kunnes keksitään laite, joka osaa lukea lausumattomatkin ajatukset.

      Poista