sunnuntai 28. tammikuuta 2024

S Äärivasemmistolainen maailmankuva saa sydämen väräjämään

Viime vuosina nähdyt yhden asian joukkoliikkeet kuten Black Lives Matter ja ilmastoaktivistit ovat kieltäytyneet tavoittelemasta mahdollisimman laajaa kannattajapohjaa aaterajojen yli. Sen sijaan liikkeet nojaavat vahvasti äärivasemmalle ja havittelevat radikaalia ainesta. Tunnetun brittiläisen ajatushautomo Institute of Economic Affairsin tutkija Kristian Niemietz analysoi fanatismin roolia uusvasemmiston strategiana. Hänen mukaansa äärivasemmistolainen maailmankuva antaa aktivisteille suuremman mission, herättää intohimoja ja tuo enemmän poliittista vaikutuspotentiaalia. Yhden asian liikkeet kiinnostavat vain, jos ne voidaan valjastaa suuremmille poliittisille päämäärille. 

[Näin oli kuulunut tiivistelmä Suomen uutisissa 16.1.2024 julkaistussa artikkelissa Miksi yhden asian fanaattiset joukkoliikkeet paljastuvat aina lopulta äärivasemmistolaisiksi puuhakerhoiksi?.]

3 kommenttia:

  1. No kun se vasemmistolainen väkivalta nyt vaan on sellaista parempaa, koska se voidaan pukea suuremman oikeudenmukaisuuden valekaapuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näin. Onneksi nuo eivät kykene todistamaan, että heidän aatteensa on oikea.

      Poista
    2. Toisaalta eivät ainoankaan poliittisen liikkeen toimijat usko aatteensa olevan omasta pahuudesta syntynyt.

      Poista