sunnuntai 21. tammikuuta 2024

S Globalisaatiossa häviävät haluaisivat äänestää Perussuomalaisia

Kerrotaan nyt asia kuitenkin rautalangasta vääntäen: perussuomalaisia ei äänestetä ideologisen rasismin, raskaan verotuksen, maaseudun eikä sossupummien takia. Perussuomalaisten eturyhmä ei ole minkään nykyisen puolueen vakiintunut äänestäjäkunta, vaan heterogeeninen joukko ihmisiä, jotka ovat pettyneet vanhoihin valtapuolueisiin tai erilaisten yhteiskunnallisten kehityskulkujen vuoksi pudonnut tai putoamassa perinteisten etublokkien ulkopuolelle.

Tähän heterogeeniseen ryhmään mahtuu paljon myös väliinputoamisen vuoksi heikosti toimeentulevia, syrjäytyneitä tai syrjäytymisuhan alla olevia. Itse asiassa he ovat peräti tärkeä äänestäjäryhmä. Ei vaadi yhteiskuntatieteellistä syväosaamista todeta, että persujen eturyhmä on mistä tahansa syystä globalisaatio- ja feminisaatiokehityksessä häviävät. Tuohon joukkoon mahtuu melkoinen joukko ihmisiä, joista kaikki eivät ole huonosti toimeentulevia, mutta moni on, tai ainakin pelkää toimeentulonsa puolesta. 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 17.12.2023 julkaistussa Ilkka Auran kirjoittamassa kolumnissa Perussuomalaiset ja julkinen talous.]

2 kommenttia:

  1. Suomalais-ugrilaiset kielet ovat pieni kieliryhmä.
    Niistä vain suomen, viron ja unkarin puhujien olemassaolo on hyvin todennäköistä vielä sadan vuoden kuluttua.
    Näin siksi, että suomen, viron ja unkarin puhujilla on oma kansallisvaltio edunvalvojanaan.

    Kaikki muut suomalais-ugrilaiset kielet ja sitä myötä kansat ovat enemmän tai vähemmän sukupuuttovaarassa.
    Globalisaatio kiihdyttää sitä kehitystä.
    Sitä Perussuomalaiset ja muut kansallismieliset vastustavat.

    Emme halua vatjalaisiksi, joita on enää vain kuutisenkymmentä koko maailmassa.

    VastaaPoista