sunnuntai 28. tammikuuta 2024

S Miespuolisista tulee yhä useammin alaluokkaa

Poikien syrjäytymisestä on nyt alettu puhua. HS toteaa mm. pääkirjoituksessaan:

Suomesta on tulossa uudestaan luokkayhteiskunta – nyt poikien koulutuksen kautta. Pudonneista pojista on tulossa alaluokka, jolle kasautuvat matala koulutus, alhaiset tulot ja perheettömyys. Tämä tilanne taas tuo mukanaan koko joukon muita ongelmia. Jos ei-akateemista perheistä tulevia poikia ei saada paremmin kiinni koulutusjärjestelmään, rakennetaan vakavaa ongelmaa. Sen hiljainen hyväksyminen on virhe.

Olen jotensakin hämmentynyt, että asia nostetaan vasta nyt kunnolla esiin, kun ongelma on ollut tiedossa vaikka kuinka kauan. Auttamatta tulee mieleen, että poikien ongelmat eivät ole korkeassa prioriteetissa ns. intersektionaalisessa feminismissä ja siksi asia ei ole ennen ollut mediaseksikäs.

[Näin oli lausuttu Jukka Aakulan Kansankokonaisuus-blogissa 20.8.2023 julkaistussa merkinnässä Jos poikien syrjäytyminen ei kiinnosta niin se ei sitten kiinnosta.]

["Feminismi"-sanassa on tämä naissukupuolista tarkoittava alku "fem"-. Tämä voi selittää feministien nuivaa suhtautumista miesten ja poikien oikeuksiin.]

2 kommenttia:

  1. Eipä se syrjäytyminen lie lopultakaan koko Suomen miessukupuolen kohtalo.
    Tässä maassa tarvitaan jatkossakin miehiä, jotka tekevät työt ja pitävät yhteiskuntaa pystyssä tyttöjen ja miesoletettujen filosofoidessa yliopistoissa.

    VastaaPoista