tiistai 23. tammikuuta 2024

S Naisten ja tyttöjen kehno asema islamilaisen kulttuurin piirissä

Ala kertoo itsekin tulleen maasta, missä islamilla on valta, ja kokeneensa omakohtaisesti, kuinka tämä näkyy jo syntymästä alkaen.

”Ilman että olisin tietoinen mistään, minut rekisteröitiin muslimiksi. Siis jo syntymästä alkaen tehdään selväksi, ettei vapauksia ole.”

Rajoitettu vapaus ulottuu laajalti elämän osa-alueisiin pitkin elämää. Naisilla on vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntaan. Korkea-arvoisissa asemissa naisia nähdään huomattavasti vähemmän, ja lait eivät ole naisten puolella. Alalle naisten asema on yhteiskunnan sivistysasteen mittari.

”Yhteiskunnissa, joissa naiset joutuvat peittämään itsensä ja herättämään mahdollisimman vähän huomiota miehissä, naisten eriarvoinen asema rajoittaa heidän ajatteluaan, hyvinvointiaan ja kehitystään. Uskonnolla on väkisin asemoitu rooli yhteiskunnassa, ja tämä heijastuu ihmisten elämän eri osa-alueisiin, jopa perheiden sisäiseen käyttäytymiseen.”

[Näin oli lausuttu joskus Vapaa-ajattelijoiden sivuilla julkaistussa Binar Mustafan kirjoittamassa haastatteluartikkelissa Uskonnon vaikutuksia maahanmuuttajanaisten arjessa.]

2 kommenttia:

  1. Mutta kun sieltä naisia sortavasta paskastaniasta päästään liberaalin demokratian läpitunkemaan Suomeen, niin kas kummaa:
    monilla se huivi huivi hirttyykin päähän entistä lujemmin ja vihasaarnajien julistuksia kuunnellaan aiempaa kiihkeämmin.
    Lapsetkin lähetetään siihen entiseen kotimaahan oppimaan oikeille islamilaisille tavoille, pois Lännen mädättävästä liberaalista vaikutuksesta.

    Jotain perin outoa siinä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Islamilaiseen yhteisöön kuuluvilla on lähetysvelvollisuus koskien myös pyhää sotaa toisinajattelijoita vastaan.

      Poista