torstai 11. tammikuuta 2024

S Halla-aho: Eivät nämä ihmiset kärsi mitään hätää Venäjällä, vaan he käyttävät turvapaikanhakua keinona päästä sisään maahan

– Tällä hetkellä tulkinta kansainvälisistä laeista ja EU-laista on se, että edes tässä tilanteessa me emme voisi evätä maahanpääsyä turvapaikanhakijoilta ja kieltäytyä ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia. Kuitenkin samaan aikaan esimerkiksi Puola ja Viro – jotka ovat saman kansainvälisen lain piirissä – pystyvät toimimaan näin, Halla-aho sanoi eilen Ylen järjestämässä presidenttiehdokkaiden vaalikeskustelussa.

– Eivät nämä ihmiset kärsi mitään hätää Venäjällä, eivätkä he ole pakolaisia kansainvälisten sopimusten tarkoittamassa merkityksessä. He vain käyttävät turvapaikanhakua keinona päästä sisään maahan. Järjestelmää siis käytetään hyväksi, ja siihen olisi pystyttävä reagoimaan tilanteen edellyttämällä tavalla, eli pitäisi käännyttää tulijat takaisin rajalla. 

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 22.12.2023 julkaistussa artikkelissa Ylen presidenttitentissä Stubbilta ja Haavistolta löysää maahanmuuttopuhetta, Urpilainen vaati globaalia vastuunkantoa – Halla-aho: ”Ihmisten vastaanottaminen ei ratkaise ongelmia”.]

2 kommenttia:

  1. Puola ja Liettua voivat tehdä näin ja tekevät, koska eivät halua islamilaisia maahantunkeutujia tuhoamaan maitaan.
    Suomen eliitin tahtotila on edelleen hieman toisenlainen, vaikka paljon on parannusta tullut edellishallitukseen verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattiko itsenäistyminen sitten kuitenkaan pitemmän päälle, kun heittäydymme maahan tätä nykyä tahto valtaan -ihmisten edessä?

      Poista