lauantai 13. tammikuuta 2024

S Manner-Kiinan paras mahdollisuus perustuu Venäjän hajoamiseen pikkuvaltioihin

Kiina tukee Venäjää vain heikentääkseen sitä. Kiina on laskenut, että Venäjälle annettu tuki pidentää sotaa ja aiheuttaa Venäjän heikkenemistä enemmän kuin resurssien puutteessa pikaisesti solmittu epäedullinenkin rauha tekisi. On epätodennäköistä, että Venäjä heikentyisi riittävästi itärajan uudelleenjärjestelyä ajatellen, mutta Kiina ei jätä tämän mahdollisuuden voimistamistilaisuutta käyttämättä. Maassa on toista miljardia asukasta, mikä on valtaviinkin luonnonvaroihin nähden liikaa. Siperian rikkaudet houkuttaisivat edullisemmassakin tilanteessa olevaa kansakuntaa, saati sitten Kiinaa.

Kiinan paras mahdollisuus perustuu siihen, mitä säännöillisin väliajoin medioissa toistetaan: Venäjän hajoamiseen pikkuvaltioihin.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 7.1.2024 julkaistussa merkinnässä Miksi Ukrainan sota jatkuu kauan.]

2 kommenttia:

  1. Aika on kiinalaisten puolella:
    kun länkkärien kvartaali on neljännesvuosi, heille se on neljännesvuosisata.
    Moskoviittiörkkimiesten keskimääräinen elinikä puolestaan alkaa lähestyä vodkan alkoholiprosenttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manner-Kiinassa hallitsevien ei tarvitse pelätä vaaleissa tapahtuvia myllerryksiä, jotka veisivät vallan. Siksi horisontti saattaa heillä olla sijoitettuna kauemmaksi kuin meillä. Mutta kyllä maan hallitsijat silti joutuvat reagoimaan jatkuvasti kansalaisten mielenliikkeisiin, kun eivät halua saada vahingossakaan aikaan vallankumousta.

      Poista