maanantai 4. maaliskuuta 2019

S Venäjän valtio tekee kansalaisistaan rikoskumppaneita

Vaikka ihmiset näkevät nykyisinkin, että kaikki se, mitä heille syötetään, ei ole totta, valtio onnistuu kytkemään heidät ovelasti yhteisvastuuseen tekemällä heistä ikään kuin Putinin ”rikoskumppaneita”. Yksi esimerkki tästä ovat Venäjän vaalit, joiden väärinkäytöksiä, vilppiä ja nukke-ehdokkaita ei edes yritetä salailla.

– Äänestyspaikalla lista – jonka kärjessä oli absurdi, lähes virtuaalinen ehdokas – teki kaikista äänestäjistä salaliittolaisia. Äänestämällä itse kukin vahvisti petoksen laillisuuden, Gessen kuvailee.

Näin tapahtui Gessenin mukaan myös silloin, kun Putin siirsi muodollisesti valtansa nelivuotiskaudeksi Dmitri Medvedeville.

– Äänestämällä Medvedeviä – koska uskottavaa vaihtoehtoa ei ollut – äänestäjä lupautui teeskentelemään olevansa aktiivinen kannattaja ja astui piiriin – venäjäksi krug – johon ”yhteisvastuun” järjestelmä perustuu. 

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 24.10.2018 julkaistussa Arja Paanasen kirjoittamassa uutisartikkelissa Gessenin uutuuskirja: Putinin vallan takeena on kaksoisajattelu – ”Homo sovieticus elää ja jatkaa sukuaan”. Ja on aika orwellilaista ollut elämä Neuvostoliitossa. Ja uuskielestäkin löytyy Wikipediasta artikkeli.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti