keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

S Laura Huhtasaarta ei saa hiljennettyä toksisella maskuliinisuudella eikä aggressiivisella manspreadingilla tilaa ottamalla

Laura Huhtasaari on paras feministinen esikuva Tuomas Enbusken tyttärelle, koska Laura Huhtasaari on vahva nainen, joka ei alistu hänelle määrättyihin rooleihin tai uhristatukseen.

Meikän täytyy olla hyvin samaa mieltä kuin Enbuske. Huhtasaari on yksi vahvimmista naisista, joita tunnen. Vaikka koittaisin olla miten toksisen maskuliininen ja ottaa tilaa aggressiivisella manspreadingilla, niin Huhtasaarta en saa hiljennettyä. Ei vaan onnistu yhdelläkään keinolla, joka meikän työkalupakista löytyy. Huhtasaari on juuri sitä, mitä naisen pitääkin olla: eli mitä nainen itse haluaa olla. Vahva, itsenäinen, omapäinen ja kuvia kumartelematon. Sama pätee myös Päivi Räsäseen, Li Anderssoniin ja kaikkiin muihin vastaaviin vahvoihin naisiin - pidit heistä tai et.

Jos Suomessa on olemassa jonkinlainen "patriarkaatti", on sen olemassaolo naisten vika - ennen kaikkea niiden naisten, jotka koittavat uhriutua ja esittää, että naiset ovat heikkoja, huonoja ja aina miehen alapuolella. Ääni-ikäisiä naisia on Suomessa enemmän kuin ääni-ikäisiä miehiä, minkä lisäksi naiset äänestävät aktiivisemmin kuin miehet. Naiset myös tekevät enemmistön kulutuspäätöksistä. Naiset siis käytännössä päättävät sen, millainen suomalainen yhteiskunta on.

Uhristatuksessa ja heikkoudessa ei ole mitään positiivista tai kunnioitettavaa. Vielä vähemmän kunnioitettavaa on niissä, jotka oikein tietoisesti pyrkivät luomaan itselleen uhri-identiteettiä tai -narratiivia. Jos tietoisesti pyrit luomaan itsestäsi kuvan heikkona uhrina, jota toksisen oikeistolainen shojosovinismi alistaa, silloin todellakin olet uhri. Tosin et yhteiskunnan uhri, vaan oman petollisen itsesi uhri.

Intersektionaalinen feminismi on yksi maailman kieroimmista aatteista, koska se pyrkii korostamaan uhriutta ja heikkoutta ja määrittelemään ihmisten arvon sen kannalta, kuinka monen eri tason uhri hän oikein on. Ei uhriutumiselle ja heikkoudelle - kyllä vahvoille naisille!

[Jiri Keronen Facebookissa 1.3.2019. Ulostuloon liittyy Tuomas Enbusken kolumni Laura Huhtasaari on paras feministinen esikuva tyttärelleni.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti