sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

S Minna Canthilta löytyisi myös rohkeutta puhua maahanmuuttajanaisten tilanteesta

Tänä vuonna vietetään Minna Canthin syntymän 175-vuotisjuhlaa. Canth taisteli vimmaisesti naisten oikeuksien puolesta. Häntä epäilemättä suuresti ilahduttaisi, miten tasa-arvoinen Suomi on nykyisin. Mutta Canth varmasti olisi myös sitä mieltä, että jokaisella lapsella – olipa tämä sitten adoptoitu Suomeen, syntynyt täällä suomalaisille vanhemmille tai muuttanut tänne asumaan maahanmuuttajavanhempiensa mukana – tulee olla mahdollisuus kasvaa ja kehittyä täällä ilman mitään alistamista, silpomista tai hyväksikäyttöä.

Saattaa olla, että Canthilta löytyisi myös rohkeutta puhua maahanmuuttajanaisten tilanteesta. Ja muutenkin kuin väsyneellä ”hakkaavathan ne suomalaisetkin” -argumentilla. Niin hakkaavat. On päivänselvää, että Suomen on otettava kotoperäinen perheväkivalta vakavasti. Mutta tarkoitus kai lienee, että sen ongelman hoitamisessa päästäisiin eteenpäin – eikä se, että joissakin muissa asioissa mennään tasa-arvon osalta jyrkästi taaksepäin? 

[Näin oli lausuttu 24.1.2019 Ilta-sanomat-lehdessä julkaistussa Ulla Appelsinin kirjoittamassa kommenttipuheenvuorossa Oulun tapahtumista alkoi keskustelu – mutta tämä aihe on tabu.]

[PS. Minna Canthista löytyy Wikipedia-artikkeli.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti