perjantai 1. maaliskuuta 2019

S Miten persu voi kannattaa kannabiksen laillistamista

"Jiri, miten nää voit olla sitä mieltä, että kannabis pitää laillistaa, vaikka Persut ei aja sitä puolueena."

No, aivan aluksi tahtoisin muistuttaa, että olen ihminen ja meillä ihmisillä on kyky itse päättää omat mielipiteemme riipumatta siitä, mitä lehdessä tai puolueohjelmissa lukee. Mielipiteiden muodostaminen on yksi maailman helpoimmista asioista, eikä ketään aivotoiminnaltaan edes etäisesti normaalia sido se, että joku toinen on eri mieltä kuin hän itse.

On faktaa, että PS (kuten kaikki muutkin suomalaiset puolueet, mukaan lukien Piraatit, Liberaalit ja muut pienpuolueet) ajavat tiukempaa huume- ja päihdepolitiikkaa kuin minä. Samoin on faktaa, että yksi kansanedustaja voi laatia lakialoitteen ja hakea sille tukijoita muista edustajista. Kolmanneksi on faktaa, että meitsin pääseminen eduskuntaan on todennäköisempää kuin yhdenkään piraatin, liberaalin tai kristallipuoluelaisen.

Jos pääsen eduskuntaan, tulen tekemään lakialoitteen kannabiksen laillistamisesta ja kaikkien muiden päihteiden dekriminalisoinnista. Uusimaalaiset, jotka tahtovat järkevämpää päihdepolitiikkaa, voivat äänestää meikää. Ihan vaan todennäköisyyksien perusteella näyttää vahvasti siltä, että meikän äänestäminen on helpompi tapa saada kannabista ja muita päihteitä koskeva aloite eduskuntaan kuin vaikkapa erilaiset kansalaisaloitteet tai hamppupuolueet.

[Jiri Keronen Facebookissa 27.2.2019. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli Katso puolueiden kannat: Vihreät haluaa, ettei huumeiden käytöstä rangaistaisi - Li Andersson ehkä-linjalla.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti