sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

S Terrorismi on länsimaalaisten valistuneiden aatteiden antiteesi

Nämä ihmiset kuvittelevat taistelevansa länsimaalaisen elämäntavan puolesta islamia vastaan. Sitten he itse tuovat terrorismin rauhanomaiseen maahan. Terroristit tappoivat viattomia ihmisiä - myös lapsia - ja kuvasivat sen Internetiin lietsoakseen pelkoa. He siis toimivat juuri kuten ISIS.

Terroristit ovat pahojen ideologioiden kalvamia pahoja ihmisiä. He uskovat mielivaltaisiin aatteisiin ja profetioihin, joita he itse yrittävät toteuttaa. Islamistit haluavat sodan vääräuskoisten ja islamin välille. Länsimaalaiset templaariterroristit haluavat tätä täysin samaa kulttuurisotaa. Sen jälkeen he tappavat ihmisiä saadakseen aikaiseksi yhä uusia kostoiskuja ja väkivallan noidankehän.

Vaikka "pelolle ei pidä antaa valtaa", pahoin pelkään tämän johtavan taas siihen, että pelolle annetaan valtaa. Uuden-Seelannin poliitikot tulevat todennäköisesti ehdottamaan (kuten terrorismitapauksissa yleensäkin) kovempaa nettivalvontaa, enemmän valtuuksia poliisille ja ihmisten päähän istutettavia siruja. Ja näin tehdessään he antautuvat pelolle ja terroristit voittavat.

Terrorismi on länsimaalaisten valistuneiden aatteiden antiteesi. Länsimaat uskovat vapauteen, ihmisoikeuksiin ja demokratiaan. Terroristit uskovat pelkoon, kuolemaan ja asioiden ratkaisemiseen väkivallalla. Vaikka he itse miten pyrkisivät oikeuttamaan tekonsa, meidän eettisestä näkökulmastamme he ovat yksiselitteisesti pahoja ihmisiä ja yhteiskuntamme vihollisia.

[Jiri Keronen Facebookissa 15.3.2019. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutisartikkeli Uuden-Seelannin terrori-iskujen uhrimäärä on noussut 49:ään, animaatio näyttää tapahtumien kulun Christchurchissa.]

[PS. Keronen on wanhan kunnon liberalismin kannattaja. Minäkin kannatan Valistuksen aatteita.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti