keskiviikko 6. joulukuuta 2023

S Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, osa 2

Eilen tuli kuluneeksi vasta 175 vuotta siitä, kun Vårt land ensi kerran kaikui Gumtäktin eli Kumpulan kentällä. Se oli päihdyttävä kokemus, kuten edesmennyt Matti Klinge on mainiosti kuvannut.

Laulun viittaukset maamme köyhyyteen tuntuvat ehkä nykyään joutavilta, kun me nyt sentään rahoitamme puolta Eurooppaa, Saksa mukaan lukien ja sen lisäksi vielä toivotamme kaikki mahdolliset tulijat tervetulleiksi maailman muuttajaystävällisimmän herkkupöydän ääreen. Tilaakin meillä on lähes loputtomasti, vaikka tulijat tietenkin keskittyvät sinne, missä sitä ei ole. Mutta eihän tämä ole tärkeää.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 14.5.2023 julkaistussa merkinnässä Eurooppalaisia hymnejä ennen Eurovisiota.]

2 kommenttia:

  1. Menneinä vuosikymmeninä tuli ikäänkuin maan tavaksi, että Suomella piisasi rahaa kaikkeen muuhun, mutta maanpuolustuksen tullessa puheeksi Suomi oli köyhä valtio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Minusta maahanmuuttajista suuri osa voitaisiin asuttaa Pohjoisnavalle, koska siellä on tilaa. Pitäisi vain rakentaa hieman infrastruktuuriakin, niin kyllä siellä kelpaisi olla.

      Poista