maanantai 25. joulukuuta 2023

S Halla-aho: Ihmisten vastaanottaminen ei ratkaise ongelmia

Urpilaisen mukaan EU:n sisällä pitää paitsi harjoittaa tulijoiden taakanjakoa, myös puuttua ”juurisyihin”, kuten parantaa elinolosuhteita Afrikassa.

– Haluaisin että kantaisimme enemmän vastuuta globaalista etelästä, erityisesti Afrikasta, missä on paljon nuoria ja alhainen elintaso, Urpilainen sanoi.

Halla-aho sanoi pitävänsä juurisyihin puuttumista populismina ja toi jälleen keskusteluun realismia.

– Juurisyiden mittaluokka on sellainen, että me emme niitä pysty ratkaisemaan. Afrikassa väkeä liikuttaa väestön kasvu, joka samalla ylläpitää köyhyyttä ja yhteiskuntien ongelmia.

– Jos Afrikan väkiluku kasvaa vuosittain 20 miljoonalla ja pelkästään miljoona tulijaa riittää saamaan Euroopan sekaisin poliittisesti, kaikki kyllä näkevät, että ihmisten vastaanottaminen ei ole ratkaisu ongelmaan. Sekään ei auta, että luotaisiin uusia laillisia tapoja saapua Eurooppaan, esimerkiksi töiden kautta, koska ei täällä ole sellaisia sisäänheittotyöaloja, jotka työllistäisivät ihmisiä, joilta puuttuvat täällä tarvittavat valmiudet, Halla-aho sanoi.

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 22.12.2023 julkaistussa artikkelissa Ylen presidenttitentissä Stubbilta ja Haavistolta löysää maahanmuuttopuhetta, Urpilainen vaati globaalia vastuunkantoa – Halla-aho: ”Ihmisten vastaanottaminen ei ratkaise ongelmia”.]

4 kommenttia:

 1. Halla aho on oikeassa. Urpilaisen jutut ovat meillä on unelma tasoa. Lisäksi hän on äärimmäisen eu myönteinen, kuten Stubb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus unelmissa on järkeäkin. Elämmehän me nykyään demokraattisessa kulutusyhteiskunnassa, millaista esim. vuonna 834 ei olisi osattu kuvitellakaan. Pitäisi vain jokaisen silti opetella suhtautumaan kriittisesti myös unelmiinsa. Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

   Poista
 2. Nämä ongelmat ratkeaisivat nopeammin lähettämällä täältä Afrikkaan kaikki ne, jotka haluavat afrikkalaisia suurin määrin tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se olisi vincere-vincere-tilanne (anteeksi latinismi).

   Poista