maanantai 11. joulukuuta 2023

S Liittoutuneiden terroripommitukset ja saksalaisten etninen puhdistaminen

Mitä tuli liittoutuneiden omiin tekoihin, haastatellut mainitsivat usein terroripommitukset, erityisesti Dresdenissä sekä myös käynnissä olevat saksalaisten etniset puhdistukset, joiden tiedettiin koskevan miljoonia. Nythän niiden määräksi on arvioitu 12-14 miljoonaa ja niiden vaatimien kuolonuhrien määräksi 0,5-2 miljoonaa. Yhteensä saksalaisia saattoi tuhoutua noissa puhdistuksissa jopa 3 miljoonaa. Luku on ilmeisen paisuteltu, mutta samahan koskee useimpia vastaavia symbolisia lukuja.

Joka tapauksessa etninen puhdistus, joka tuolloin tunnettiin pakkosiirron nimellä, oli vastoin Nürnbergissä julistettuja periaatteita ja sama koski tietenkin terroripommituksia. Talvisota taas oli hyvä esimerkki rikoksesta rauhaa vastaan. Sitä ei tosin mainita haastatteluissa käsitellyn. 

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 30.10.2023 julkaistussa merkinnässä Rotkon pohjalta, joka kommentoi Leon Goldensohnin tietokirjaa Nürnbergin haastattelut.]

[Ainakin Saksassa on melko perusteellisesti toimeenpantu denatsifikaatio. Kunpa Venäjällä käytäisiin läpi jokin samantapainen operaatio.]

4 kommenttia:

 1. Onhan yrityksiä sen suuntaan tehty:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lustraatio

  Tulokset ovat olleet sitten mitä ovat olleet.

  VastaaPoista
 2. Saksalaissiviilien terroripommittaminenkin oli nyt vaan sellaista parempaa terroria;
  nehän olivat natseja eli Pahoista Pahimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kaikki tiedotus on kaikkivaltiaan valtion virallista tiedotusta, niin silloin on vaikea omaksua tietoja tai mielipiteitä laarin ulkopuolelta. Tämä on ikävä tosiasia. Ja sitten kun laari poistetaan, poistuu valtion propagandakin vaikuttamasta. Saksalaiset menettivät natsiutensa melko perusteellisesti joka tapauksessa maailmansodan jälkeen.

   Poista