perjantai 22. joulukuuta 2023

S Perussuomalaisten äänestäjät ymmärtävät sen, että mitä enemmän julkista taloutta rasitetaan erilaisilla hyvinvoinnin kannalta epäolennaisilla asioilla, sitä vähemmän kakkua jää jaettavaksi

Perussuomalaisten äänestäjäkunta on kuitenkin sangen erilainen kuin kokoomuksen. Joukossa on paljon myös pienituloisia, jopa syrjäytyneitä, joita ei motivoinut äänestämään niinkään se, että verojen maksaminen ottaisi päähän (sillä harva heistä maksaa ainakaan kovin merkittäviä määriä veroja), vaan kiusallinen tietoisuus siitä, että heikossa asemassaan he ovat riippuvaisia julkisen talouden tasapainosta. Mitä enemmän julkista taloutta rasitetaan erilaisilla hyvinvoinnin kannalta epäolennaisilla asioilla, sitä vähemmän kakkua jää jaettavaksi. Koska yhteiskunnassa esiintyy aina huono-osaisuutta, kyse on täysin raadollisesta resurssikilpailusta. Perussuomalaisten eetokseen on pitkään kuulunut jonkinlainen ajatus kansallisesta itsekkyydestä, Suomi ja suomalaiset ensin -ajatus.

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 17.12.2023 julkaistussa Ilkka Auran kirjoittamassa kolumnissa Perussuomalaiset ja julkinen talous.]

4 kommenttia:

 1. Erittäin järkevä huomio.

  VastaaPoista
 2. Itsekästähän se sellainen ajattelu sitten varmaankin on ajatella, että suomalaisia on maailmassa vain jokunen miljoona ja heillä on vain yksi valtio, Suomi.
  Arabeja on 450 miljoonaa ja niillä on valtioita Intian valtamereltä Atlantille.

  Edelleen suomalais-ugrilaisista kansoista vain suomalaisten, virolaisten ja unkarilaisten säilyminen seuraavan sadan vuoden ajan on todennäköistä.
  Muut suomalais-ugrilaiset kansat hupenevat koko ajan, koska niillä ei ole omaa valtiota kansallisena edunvalvontaorganisaationaan.

  Mutta hyi hirvitys, kuinka itsekästä tällainen ajattelu onkaan!

  VastaaPoista
 3. Presidenttiehdokas P. Haavisto : älkää olko kateellisia pakolaisille. Omituista, oikeita pakolaisia ei kadehdita Keitähän mahtoi tarkoittaa? Täysverinen vihervasemmistolainen.

  VastaaPoista
 4. Köyhät meillä on aina keskuudessamme.

  Turvapaikanhakijoihin pitäisi minusta soveltaa käytäntöä, että turvapaikanhaku maksaisi.

  VastaaPoista