tiistai 5. joulukuuta 2023

S Miksi Viro ei päästä matuja maahan

Ero tulee tulkinnassa siinä, että Viron näkökulman mukaan Venäjältä tulevat ulkomaalaiset ei-venäläiset henkilöt eivät ole turvapaikan tarpeessa. On mahdollista, että on olemassa venäläisiä esimerkiksi hallintoa vastustavia henkilöitä, joilla on vaara joutua leirille. Mutta Venäjältä tulevat ulkomaalaiset ei-venäläiset henkilöt voivat poistua vaaran uhatessa omiin kotimaihinsa eikä Viroon. Viro voi tarjota turvapaikan vaikkapa Somaliasta tulevalle henkilölle, mutta henkilö ei voi tulla Venäjältä Viroon hakemaan turvapaikkaa oman kotimaansa tilanteen takia, koska somali on saanut turvapaikan jo Venäjältä. 

[Näin oli lausuttu PT-median sivuilla 24.11.2023 julkaistussa uutisartikkelissa Viro ei päästä tulijoita Venäjältä, koska kansainväliset lait eivät tarkoita sitä, että Venäjän kautta kuka tahansa voi hakea turvapaikkaa.]

2 kommenttia:

  1. Viro on mukana kaikissa kansainvälisissä sopimuksissa kuin Suomikin, mutta Suomipa noudattaakin maahantunkeutumisasioissa itse keksimiään the Kansainvälisiä Sopimuksia™.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Koska he ovat kokemuksesta oppineet, ettei kannata olla sinisilmäinen.

      Poista