lauantai 16. joulukuuta 2023

S Halla-ahon sananvapauden rajojen testaamispyynnöstä seurasi se

Ja rasismistahan käy todisteeksi lainvoimainen tuomio, jossa oli päätetty rangaista kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, vaikka kyseessä ilmiselvästi oli vain kehotus oikeusviranomaiselle ratkaista, oliko tietynlainen puhetapa sallittua jostakin kansanryhmästä, mutta ei sen sijaan toisesta, mikä olisi ja on kiintoisa asia oikeudenkäytön kannalta.

No, kun joku on saanut langettavan tuomion, voidaan häntä epäilemättä yleensä sillä perusteella nimittää rikolliseksi. Sananvapauden rajojen testaamispyynnön takia on siis riidattomasti saattanut joutua noin abstraktilla tasolla ajatellen samaan joukkoon himomurhaajien, lastenraiskaajien ja ehkä jopa holokaustinkieltäjien kanssa. Monelle ei asiassa näytä olevan mitään epäselvää: rosvo on aina rosvo eikä siitä selittelyllä muuksi muutu…

Koska ajattelu sanan varsinaisessa merkityksessä on nykyään harvinainen ja kovin epäsuosittu harrastus, on ryhdytty sen sijaan käyttämään leimoja. Emojit ovat vain muuan tämän asian ilmentymä. Tämä on tyypillistä totalitaariselle kulttuurille.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 23.6.2023 julkaistussa merkinnässä Mielikuvapolitikointia.]

2 kommenttia:

  1. Jussi kertoi taannoin Hell-Sinkin kaupunginvaltuuston keskustelukulttuurin muuttumisesta hänen siellä vaikuttamisensa aikana.
    Kun aiemmin hänen tai jonkun muun persun sanottua jotain ponkaisivat viherkommunistit ylös yrittämään perustella väitteen nurin, yleensä heikolla menestyksellä.

    Sitten he luopuivat siitä ja alkoivat persun puhuttua valittaa itkuisella äänellä, kuinka hirveätä heistä tuntuu tuollainen puhe ja eikö sitä voitaisi kieltää ettei heistä tuntuisi niin pahalta.

    Äly, järki, tieto, logiikka ja rationaalisuus on syrjäytetty päätöksenteosta estrogeenin tuottamien tunteiden tieltä.

    VastaaPoista