keskiviikko 6. joulukuuta 2023

S Helsingin sanomissa ehkä meneillään ryhtiliike lehden arvon pudotessa

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Sanoman omistajien omistuksen arvo on pudonnut kesän 2016 tasolle. Siten kyse ei ehkä vielä ole katastrofista, mutta jos kurssin pudotuksen taustalla on ihmisten tyytymättömyys yhtiön tuotteiden tarjontaan - ja niiden maksullisen toiminnan tukemisen lopettaminen - saattaa toimittajakuntaan olla kohdistumassa paineita omistajien suunnalta.

Näin voisi itse asiassa päätellä tapahtuneen Helsingin sanomien uuden päätoimittajan Erja Yläjärven vajaan viikon takaisesta kirjoituksesta, jossa hän linjasi, että "Helsingin Sanomien pitää tarjota lukijoille tietoa, näkemyksiä ja toivoa, mutta ei turhaa kettuilua eikä sormen heristelyä". Ja jopa otsikossa arveltiin, että "Hesarin lukija osaa ajatella itse". 

[Näin oli lausuttu Professorin ajatuksia -blogissa 16.9.2023 julkaistussa merkinnässä Pekka Haavisto on naisten, yksineläjien ja lapsettomien parien presidenttisuosikki.]

2 kommenttia:

  1. Erja Päätoimittajan näkemys tiedosta, näkemyksistä ja toivosta sekä turhasta kettuilusta ja sormen heristelystä saattaa olla erilainen kuin hän uskoo useimmilla suomalaisilla olevan.

    VastaaPoista