perjantai 27. lokakuuta 2023

S Yhdysvaltalainen "anarkisti" Noam Chomsky ei olekaan sankari

Kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa 2022, lähes kaikki valtavirran vasemmalle puolelle asettuvat ajattelijat ottivat järkevän kannan: he tuomitsivat Venäjän toimet ja peräänkuuluttivat tukea Ukrainalle.

Myös Noam Chomsky otti hyvin äkkiä kantaa Ukrainan sotaan. Ukrainan tukemisen sijaan emerituskielitieteilijä on kuitenkin päästänyt suustaan älyttömyyksiä.

Chomsky on kuluneen vuoden aikana esiintynyt useissa haastatteluissa, joissa hän on arvioinut Venäjän turvallisuushuolten olleen oikeutettuja. Chomsky on syyttänyt Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Natoa Venäjän provosoinnista ja jopa vähätellyt Venäjän sotarikoksia.

Chomskyn julkiset ulostulot ovat herättäneet ihmetyksen lisäksi turhautumista ja pöyristymistä. Miten älykkö, joka niin pontevasti vastusti Yhdysvaltojen päätöntä ja veristä valloitussotaa Irakissa, ymmärtää nyt Venäjän päätöntä ja veristä valloitussotaa Ukrainassa?

Syy löytyy campismista.

[Näin oli lausuttu Kansan uutiset -lehdessä 8.10.2022 julkaistussa Toivo Haimin kirjoittamassa artikkelissa Campismi tuli tiensä päähän Ukrainassa – eikä sitä jäädä kaipaamaan.]

2 kommenttia:

  1. Kooma-Noomahan on tunnettu änkyräkommunisti ja moskoviitinrakastaja, joten mitäpä uutta tässä nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin luullut hänen olevan anarkisti. Mutta paremmissakin piireissä ilmeisesti ihmisillä on sokeita pisteitään.

      Poista