tiistai 31. lokakuuta 2023

S Putinin uhkavaatimus Natosta ja hyökkäys Ukrainaan johtivatkin päinvastaiseen tulokseen

Putin on jo yrittänyt rajoittaa Suomen suvereniteettia ja toimintavapautta. Hän esitti loppuvuodesta 2021 uhkavaatimuksen: Nato ei saa laajentua Venäjän lähi­alueilla.

Putinin uhkavaatimus ja hyökkäys Ukrainaan johtivat aivan päinvastaiseen tulokseen. Suomi päätti nopeasti hakea Natoon ja pääsi täysjäseneksi ennätyksellisen lyhyen prosessin jälkeen. Ruotsi tulee toivottavasti pian perässä.

Enää suomalaisten ei tarvitse viestittää Kremliin ”Leninin lahjasta”, jota ei saa ottaa pois. Miellyttämisen, myöntyväisyyden ja matelun aika on ohi.

Puheet ”Leninin virheestä” Suomen suhteen ovat pelkkää retoriikkaa, mutta teeman käyttöä Venäjän propagandassa on toki syytä seurata. Käytännön toimiin Suomen itsenäisyyden mitätöimiseksi Venäjällä ei ole rahkeita. 

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 15.10.2023 julkaistussa Jouko Juonalan kirjoittamassa artikkelissa Näin syntyi myytti, jonka mukaan Suomen itsenäisyys oli suopean Leninin ”lahja”.]

2 kommenttia:

  1. Kaipa sille Putlerille voisikin myöntää jonkin sortin rauhanpalkinnon:
    kunhan Ukrainan sota on saatu päätökseen, ei Imperialistisen Roistovaltio Moskovian kyvystä uhkailla naapureitaan ole enää paljoa jäljellä.
    Voipa olla jopa niin, että Ukraina, Armenia ja Georgia, mikseivät Moldova ja Azerbaidžankin ovat NATO-jäseniä ja Kiina jakaa Siperiaa Kazakstanin kanssa.

    Putler jää historiaan massiivisena sotilaallisena epäonnistujana, ja siinäkin on silti der Adolfin varjossa pahemman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Minusta olisi mukava, jos Moskovasta lähialueineen muodostettaisiin oma valtio.

      Poista