keskiviikko 11. lokakuuta 2023

S Toimittaja ja faktojen valitseminen

Jos faktojen valikoimiseen vaikuttaa maailmankatsomus, tutkijaa ei voi väittää puolueettomaksi asiantuntijaksi. Journalismilla ei ole silloin myöskään enää ehdotonta objektiivisuuden ja totuudellisuuden vaatimusta, vaan sitä tehdään ideologisista ja subjektiivisista lähtökohdista. Siitä aiheutuu nyt huolen kohteena oleva lukijoiden kritiikki uutisoinnin luotettavuudesta. 

[Näin oli lausuttu Päivän lehdessä 22.7.2023 julkaistussa Kari Kallosen kirjoittamassa artikkelissa Palkittu historiantutkija kertoo joutuneensa median syrjimäksi – mutta mikä on toimittajien oma puoluekanta?.]

2 kommenttia:

  1. Itseään toimittajiksi kutsuvat vihekommunismin julistajat eivät ole enää aikoihin yrittäneetkään peitellä maailmankatsomustaan.
    Eipä tutkijakaan voi oikein esiintyä Puolueettomana Asiantuntijana julistaessaan vaikkapa sukupuolia olevan 74 ja niitä voitavan vaihdella vaikka monta kertaa saman päivän aikana suuntaan ja toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Suomen kieli tosin tuo asiaan oman sotkunsa, kun meillä ei ole sellaisia käteviä lyhyitä sanoja kuin "sex" ja "gender", vaan joudutaan puhumaan biologisesta sukupuolesta ja sosiaalisesta sukupuolesta.

      Poista