torstai 12. lokakuuta 2023

S Korkeat woke-pisteet saaneilla oli enemmän ahdistusta ja masennusta kuin muilla

Osallistujat vastasivat myös ahdistusta, masennusta ja onnellisuutta kartoittaviin kysymyksiin.

Korkeat woke-pisteet saaneilla oli enemmän ahdistusta ja masennusta kuin muilla. He olivat myös vähemmän onnellisia.

”Se oli mielenkiintoista, koska näin oli riippumatta siitä, oliko henkilöllä itsellään kokemuksia sorretuksi tulemisesta. Pelkästään se, että sinulla on tällainen maailmankuva tarkoitti, että olet myös masentuneempi ja ahdistuneempi”, Lahtinen sanoo.

Erot hyvinvoinnissa olivat todella suuria. Korkeat woke-pisteet saaneilla opiskelijoilla oli 71 prosenttia enemmän ahdistuneisuutta, 39 prosenttia enemmän masentuneisuutta ja lähes seitsemän prosenttia vähemmän onnellisuutta kuin matalat woke-pisteet saaneilla.

Lahtinen muistuttaa, että kyse on korrelaatiosta eikä syy-seuraussuhteesta. Ei siis voi sanoa tämän tutkimuksen perusteella, seuraako mieliala maailmakuvasta vai maailmankuva mielialasta. Niiden välinen yhteys voi johtua kokonaan muistakin syistä.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 20.10.2022 julkaistussa Mikko Puttosen kirjoittamassa artikkelissa Kuinka woke olet? Tee testi, joka perustuu tutkijan mittariin.]

[Artikkelissa lukijalle tarkoitettu kysymyspatteristo oli myös varsin runsaasti woke-ajattelun läpitunkema.]

[Minä olen liberaali, joten en ole joka tapauksessa kovin woke.]

2 kommenttia:

  1. Näkyvät ainakin julkisuudessa näkyvät wokeltelijat kokevan itsensä hyvinkin sorretuiksi.
    Pohjoismaiset naiset vaikuttavat kokevan asemansa huonommaksi kuin Afganistanissa, mikäli heidän puhenaistensa naispuheita on uskominen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. On hieman outoa nähdä maissa, joissa naisten ja tyttöjen asema on suhteellisen hyvä, nähdä naisenpuolten olevan asemaansa kauhean onnettomia.

      Poista