keskiviikko 11. lokakuuta 2023

S Esimerkiksi autismin ilmiasut ovat naisilla ja miehillä erilaisia

Naisten neuropsykiatriset oireet jäävät psykiatri Anna Keski-Rahkosen mukaan helposti huomaamatta, sillä erityispiirteet eivät ole niin näkyviä kuin miehillä.

– Esimerkiksi autismin ilmiasut ovat naisilla ja miehillä erilaisia, syystä, jota ei täysin tiedetä. Tyttöjen ja naisten oireet ovat arkisempia ja tavallisempia, ja siksi ne saatetaan sekoittaa esimerkiksi ahdistukseen tai syömishäiriöön, vaikka taustalla olisi autismipiirteisyyttä.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomien sivuilla 10.10.2023 julkaistussa Veera Rekon kirjoittamassa artikkelissa Tunteiden vuoristoradassa, joka käsittelee ADHD-tilaa ja erästä yksilöä, jolla tämä on todettu.]

[Kun Virallinen aate sanoo, että naiset ja miehet ovat ulkoisia ja osittain sisäisiä tuntomerkkejään lukuunottamatta täysin samanlaisia, niin oikeassaolevan ihmisen on vaikea sulattaa tässä esiin tuotua tietoa, että mies- ja naisoletetuilla olisi muutakin eroa kuin vain sukupuoliset tuntomerkit.]

2 kommenttia:

  1. Koska Virallisen Aatteen kannattajat ovat naisia ja naisen tavoin "ajattelvia" miesoletettuja, on ymmärrettävää että maailmankuvaa muodostetaan sen mukaan miltä milloinkin tuntuu, eikä miten asiat ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen päättänyt olla poliittisesti v-mainen.

      Poista