sunnuntai 8. lokakuuta 2023

S Myöskään Manner-Kiinan ja Venäjän tulevaisuus ei näytä ruusuiselta

Vaikka Kiina ja Venäjä hierovat käsiään, tulevaisuus ei ole heidänkään kannaltansa ruusuinen. Erityisesti Zeihan on kiinnittänyt huomioita molempien maiden väestörakenteeseen, joka molemmissa tapauksissa on katastrofaalinen. Kiinan väestö ikääntyy ja siten myös pienenee nopeammin kuin kuin missään maassa tähänastisessa ihmiskunnan historiassa. Venäjän tilanne on lähes yhtä onneton. Romahtava väestömäärä ei kykene ylläpitämään talouskasvua ja eliitin ylituotanto on todellinen ongelma myös Kiinassa. Tästä seuraavia ongelmia Kiina torjuukin taantumalla takaisin totalitarismiin. Saman tekee Venäjä, joka on tempauksillaan saanut aikaan osaavan luokan maastapaon, ja tämäkään ei lupaa hyvää talouden kehitykselle. 

[Näin oli lausuttu Areipagi-sivustolla 27.9.2023 julkaistussa Olli-Pekka Vainion kirjoittamassa artikkelissa Kuinka maailma loppuu?.]

2 kommenttia:

  1. Imperialistisella Roistovaltio Moskovialla ei todellakaan ole mitään syytä enää hieroskella käsiään.
    Sota, jonka oli määrä kestää viikon ja olla ensi askel Suuren Ja Mahtavan palauttamiseksi, olikin omaan jalkaan ammuttu laukaus, joka murskasi jalan ja aiheutti valtimovuodon.

    Putler kompastui samaan kuin Stalin marraskuussa 1939 ja Hitler kesäkuussa 1941 sekä Kaarle XII ja Napoleon I ynnä moni muu heitä ennen:
    vihollisen ylimieliseen aliarviointiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen siitä saa, kun suurjohtaja ei saa riittävästi totuudenmukaista informaatiota päätöksentekonsa perustaksi. Venäjällä on tietenkin lisäksi se, että ketjut yskivät jo valmiiksi, kun yksi sun toinen veti välistä.

      Poista