perjantai 27. lokakuuta 2023

S Naisten ja tyttöjen "asema" Saudi-Arabiassa

”Laske katse alas ja ole hiljaa, niin näytät olevasi hyvä nainen. Hiero häntä (aviomiestä) ja pese hänen jalkansa. Suostu ryhmäseksiin miehesi ja hänen muiden vaimojen kanssa. Kaikki naiset, jotka haluavat ajaa autoa, ovat huoria.” Viimeksi mainittu Rahafin äidin toteamana. Kerran Rahaf kuuli, kun eräs tyttö mietti, millaista olisi suudella poikaa, jolloin toinen totesi toivovansa, että tämän perhe tekisi tälle ympärileikkauksen. Kulttuuri on erittäin sairas. Nykyinen hallitsija, prinssi bin Salman on kyllä suonut joitain vapauksia, kuten autolla ajo-oikeuden naisille, mutta nämä ovat näennäisiä ja lähinnä isoissa kaupungeissa. Toisaalta hän myös pidätytti naisia, jotka olivat vaatineet tuota oikeutta. 

[Näin oli lausuttu Suomen Vapaa-ajattelijoiden sivuilla joskus julkaistussa Yki Räikkälän kirjoittamassa artikkelissa Pako maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole naisille, joka on kirja-esittely Rahaf Mohammedin kirjoittamasta kirjasta Kapinallinen – pako Saudi-Arabiasta vapauteen.]

2 kommenttia:

  1. Ja tuota ne Suomen naiset tännekin haluavat.
    Ei se nainen mitään tasa-arvoa halua, vaan kovan karjun pistämään nyrkin ja hellan väliin.

    Jos saudinaiset saisivat yht'äkkiä samat vapaudet ja oikeudet vailla vastuita ja velvollisuuksia kuin suominaiset, niillekin tulisi kohta yhtä paha olla, ja alkaisivat toivoa miehiään takaisin pitämään kuria.

    VastaaPoista