maanantai 9. lokakuuta 2023

S Miehet ja naiset suuntautuvat eri asioihin

Toinen syy on se, että miehet ja naiset ovat keskimäärin kiinnostuneet hyvin erilaisista asioista ja suuntautuneet erilaisia asioita kohti. Heti alkuun jälleen korostan, että yksilötasolla erot voivat olla valtavia ja joskus sukupuolen sisällä hajonta on suurempaa kuin sukupuolten välillä. Mutta silloin, kun tarkastellaan miehiä keskimäärin ja naisia keskimäärin, niin yleistysten tekeminen ei ole edes vaikeaa, sillä erot ovat niin selvästi havaittavissa. Se, että miehissä ja naisissa on keskimäärin selkeitä eroja ei kiellä poikkeusyksilöiden olemassaoloa (terv. poikkeusyksilö). Meillä on esimerkiksi miesvaltaisia aloja ja naisvaltaisia aloja yksinkertaisesti siitä syystä, että miehiä ja naisia keskimäärin kiinnostaa hyvin eri asiat. Jos poimit kadulta satunnaisen miehen, niin kuinka suurella todennäköisyydellä hän olisi kiinnostunut työskentelemään lastenhoitajana tai meikkitaiteilijana tai lukemaan sisustuslehtiä? Jos poimit kadulta satunnaisen naisen, niin kuinka suurella todennäköisyydellä hän olisi kiinnostunut työskentelemään autonkorjaajana tai varusmiesten kouluttajana tai pelaamaan nettipelejä joukkueessa? Jos miehiä ja naisia yritetään väkisin saada kiinnostumaan jostakin, mikä ei heitä kiinnosta, niin tuloksena on pelkkää mielipahaa. Annetaan heidän vaan olla.

[Näin oli lausuttu Musta orkidea -blogissa 6.5.2023 julkaistussa merkinnässä Mitä se tarkoittaa, että en ole feministi? Ihmislajin pariutumisesta, osa 1. Blogin kirjoittaja nimimerkki Sametti on nuorehko lesbonainen, entinen transseksuaali.]

2 kommenttia:

  1. Vaan minkäs teet, kun jotkut naiset ovat saaneet päähänsä olevansa miesten kanssa joka asiassa täysin tasaveroisia paitsi vain paljon parempia, vaikka itsekin joutuvat huomaamaan jatkuvasti etteivät ole.

    Nämä naiset on kuitenkin päästetty hallitsemaan länsimaisia yhteiskuntia, jotka ovatkin alkaneet sen johdosta saada alati kiihtyvällä tahdilla kehitysmaiden yhteiskuntien piirteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä, jos en pelkäisi miesten ylivallan aiheuttamia lieveilmiöitä, voisin kannattaa naissukupuolen edustajien äänivallan kaventamista kahteen kolmasosaan miessukupuolen edustajien äänistä.

      Poista