lauantai 21. lokakuuta 2023

S Naisten huono asema on feministin sokea piste islamin suhteen

Monen suomalaisen feministin sokea piste näyttää liittyvän kulttuuriseen tarkoitushakuisuuteen. Islamin ja monien muiden vähemmistökulttuurien rakenteellisia ongelmia ei kerta kaikkiaan suostuta näkemään. Objektiivisesti tarkasteltuna juuri fundamentalistisissa muslimiyhteisöissä naisen asema on aivan erityisen huono. Tästä naisjärjestöt eivät suostu keskustelemaan, eivätkä oikein salli muidenkaan siitä puhuvan. Islamin naiset ovat länsimaisten feministien sokea piste.

[Näin oli lausuttu Verkkouutisissa 7.8.2023 julkaistussa kansanedustaja Atte Kalevan kirjoittamassa blogimerkinnässä Islamin naiset ovat monien feministien sokea piste.]

[Kannattaa myös muistaa, että länsimainen liberalismi ei ole pelkästään suvaitsevaisuutta. Vaan liberalismi myös suhtautuu vihamielisesti sortaviin uskonnollisiin valtajärjestelmiin. Tämä koskee myös sen suhdetta islamiin.]

2 kommenttia:

  1. Kunhan ei vaan olisi niin, että fempsat ovat kateellisia islamin naisille koska haluaisivat itsekin samaa, mutta eihän sitä voi sanoa suoraan eikä sitä missään nimessä haluta siltä omalta mieheltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Ihminen voi esim. haluta laihtua. Hän vähentää rasvan käyttöä mutta lisää sokerin käyttöä. Ihminen on joskus sokea todellisille motiiveilleen.

      Poista