tiistai 24. lokakuuta 2023

S Hamasin einsatzgruppemainen toiminta juutalaisten suhteen herätti huomiota arabikanavalla

Sosiaalisessa mediassa on jaettu viime päivinä innokkaasti videota, jolla arabimaailmassa suositun al-Arabiya-kanavan toimittaja Rasha Nabil grillaa tiukoilla kysymyksillä ja syyttävillä kommenteilla terroristijärjestö Hamasin johtajaa Khalid Mašalia.

Viime viikon torstaina tehdyssä haastattelussa Nabil esimerkiksi kysyi, aikooko Hamas pyytää anteeksi hyökkäystään israelilaissiviilejä vastaan 7. lokakuuta.

”Jotkut kysyvät, kuinka kuvittelitte Israelin reagoivan? Kuinka voit pyytää länttä ja maailmaa laajemminkaan tukemaan palestiinalaisten asiaa, kun Hamasin hyökkäykset israelilaisia vastaan ovat otsikoissa?” Nabil tivasi.

Egyptiläinen Nabil kertoi Washingtonista käsin toimivan Memri-tutkimuslaitoksen tekemän käännöksen mukaan, että nyt Hamasia verrataan raaoista hirmutöistään tunnettuun Isis-järjestöön.

”Onko siviilien kohtelu tällä tavalla osa Hamasin ideologiaa?” hän kysyi.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 23.10.2023 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa Arabikanavan toimittaja tivasi Hamas-johtajalta vastauksia ylistetyssä haastattelussa.]

[Viitaten merkintään pistämääni otsikkoon, Wikipedian mukaan Einsatzgruppen (suom. toimintaryhmät), virallisesti Einsatzgruppen der Sicherheitspolizei und des SD, olivat toisen maailmansodan aikaan Saksan turvallisuuspoliisin muodostamia tuhoamisryhmiä, joiden tarkoitus oli surmata natsihallinnon ei-toivotuksi määrittelemä väestö (saks. Untragbare Elemente) itärintaman valloitetuilta alueilta.]

4 kommenttia:

  1. Einsatzgruppeilla ja Ordnungspolizein murhayksiköillä oli helpompaa, koska juutalaiset eivät silloin paenneet ja puolustautuneet vaan kävelivät kiltisti kuopan reunalle ammuttaviksi.
    Eräskin Einsatz-upseeri oli harmitellut, kuinka mustalaisten joukkoteloituksissa on aina hirvittävä kirkuminen ja säntäily;
    mikseivät ne voineet käyttäytyä rauhallisesti kuten juutalaiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustalaiset olivat siis tolkullisempia.

      Poista
    2. Käyttäytyivät tilanteeseen nähden normaalilla tavalla, toisin kuin hieman liian hyvätapaiset juutalaiset.

      Poista
    3. Juutalaiset kuvittelivat, että saksalaisilla olisi ihan normaali pogromikäyttäytyminen vain.

      Poista