maanantai 1. tammikuuta 2018

S Aprikoosinsiemenistä saa niitä syötyään syanidia eli sinihappoa, joka ei ole B-vitamiinia

Aprikoosinsiemeniä mainostetaan netissä luonnollisena syöpäsolujen tappajana. Niiden väitetään olevan tehokkaampia ja vähemmän haitallisia syövän hoidossa kuin varsinaiset syöpälääkkeet. Tämä ei pidä paikkansa!

– Aprikoosin siemenet voivat pahimmassa tapauksessa olla todella myrkyllisiä, vaikka ihmisille on myyty se ajatus, että ne toimivat paremmin kuin syöpälääkkeet, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Aprikoosinsiemenissä on amygdaliinia, joka hajoaa ruoansulatuksessa ja muodostaa erittäin myrkyllistä syanidia. Suurina annoksina se aiheuttaa vakavia myrkytystapauksia.

Eikä siinä vielä kaikki! Tätä myrkkyä myydään meille B17-vitamiinina, mikä on ihan tuulesta temmattu väite. B17-vitamiinia ei ole olemassakaan! Evirakin on ottanut tähän kantaa vuosi sitten.

Toki ymmärrän, että jos ihmisellä on syöpä, hän haluaa tehdä kaikkensa, että paranisi. Silloin haluaa ehkä uskoa jopa mitä kummallisimpiin väitteisiin.

Joku sitten ansaitsee tällä hädällä rahaa ja saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 11.12.2017 julkaistussa Maarit Åström-Kupsasen kirjoittamassa artikkelissa Kun huuhaa valtasi terveysblogit - terveelliseksi väitetty ruoka voi olla jopa vaarallista.]

[PS. Käsittääkseni syanidi on siksi myrkyllistä, että se salpaa solujen hapensaannin.]

2 kommenttia:

  1. Anonyymi1/1/18 17:04

    No kyllähän sinihappo (tunnettu myös nimillä HCN, Syklon-B ja vetysyanidi) varmasti parantaa kaikki syövät. Tosin tällä hoidolla on se ikävä sivuvaikutus, että potilas kuolee syövän mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Vielä pahempi kuin kupan parantamiseen aikoinaan käytetty elohopea. Eli ei suositeltava.

      Poista