torstai 18. tammikuuta 2018

S Tuli käytyä ennakkoäänestämässä presidentinvaaleissa Herran vuonna 2018

Kävin tänään ennakkoäänestämässä presidentinvaaleissa. Kyllä nyt Suomen asiat saadaan kuntoon!

Äänestin Laura Huhtasaarta.

Minä ja neljä tuttuani lähdimme yhdistyksestäni hieman ennen kolmea. Kävimme kaupan kautta, sillä minun piti ostaa itselleni valmisburgeri sekä kolme klementiiniä. Kaupalta jatkoimme matkaa Pähkinärinteen toiseen päähän tässä kuussa pitkän tauon jälkeen uudestaan avatulle kirjastolle, jossa sijaitsee ennakkoäänestyspaikka.

Lunta sateli melko runsaasti, mutta ei tuullut kauheasti, ja keli oli hyvä. Kaksi meistä käveli niin hitaasti, että muut joutuivat pysähtymään matkan aikana noin kuusi kertaa odottamaan heitä.

Paikan päällä kävimme kukin antamassa äänemme. Itse lisäksi palautin kirjastoon Federico Axatin mainion romaanin ‘Viimeinen mahdollisuus’ ja lainasin Pertti Mustajoen kirjan ‘Vähennä kaloreita ilman dieettiä’. Kirjastoon oli tullut käyttöön entistäkin edistyneempi kirjojen lainaus- ja palautusautomatiikka.

Kaksi porukasta jäi oleskelemaan kirjastoon pitemmäksi aikaa, ja kahden muun kanssa kävelin sitten takaisin lähelle em. kauppaa. Erosin heistä sitten ja kävelin lähimmälle bussipysäkille.

Ajoin bussilla Myyrmäkeen, ja sieltä kävelin mummilaan, jonne on nopeilla jaloilla hyvissä olosuhteissa noin 25 minuutin kävelymatka. Enimmäkseen nautin kävelymatkasta. Vaikka lunta pyrytti, niin keli oli edelleen hyvä eikä tuuli yrittänyt paiskoa minua. Välillä edestäpäin tuleva tuuli kyllä heitti keuhkoihini lumihiutaleita, mutta muuten oli aika kivaa. Lämpötalous toimi myös mukavasti, sillä oli mukavan ja sopivan viileää eikä merkittävää hiestymistä tapahtunut, vaikka kävelin nopeasti kuin nuori hirvi. Hieman kirosin sitä, etten ollut tajunnut pistää kaulaliinaani kunnolla talvitapaan kaulani ympäri. Kaulani ehti kokea asian vuoksi pientä kylmentymistä matkan aikana.

Mummilassa minulle tarjottiin kahvit. Lisäksi käsittelimme siellä kirjastosta lainaamani laihdutuskirjaa. Kummisetäni heitti minut lopuksi autolla kotiini. Siihen mennessä oli jo melko paljon lunta ehtinyt kertyä maisemiin. Huomenna torstaina on todennäköisesti lumesta runsaudenpulaa. Onneksi menin mummilassa käymään jo nyt keskiviikkona. 

[Tom Kärnä sosiaalisessa mediassa 17.1.2018]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti