tiistai 16. tammikuuta 2018

S Saksalaisten olisi syytä katsoa peiliin totalitarisminsa kanssa

Saksalaiset ihmettelevät, miten yksityinen yhtiö voi päättää heidän mielipiteidensä laillisuudesta, mutta kun he kritisoivat sosiaalisen median yhtiöitä liian tiukasta linjasta, heidän kritiikkinsä kohdistuu väärään tahoon.

Olisi syytä katsoa peiliin, sillä saksalaiset itse säätivät lain, jonka valvominen on ulkoistettu yksityisille yrityksille. Lain mukaan myös epäselvät tapaukset, eli mahdollisesti lakia rikkova aineisto, on poistettava. Epämääräisellä lainsäädännöllä on siis luotu harmaa alue, jonka tarkkoja rajoja yksityiset kansalaiset eivät voi edes varmuudella ennalta tietää. Mikä tahansa mielipide, joka ei ole selvästi laillinen, on harmaalla alueella ja kovien sanktioiden pelossa yhtiöiden on se turvallisinta poistaa. Tämä on vastoin klassista länsimaista laillisuusperiaatetta, jossa kansalaisen tulee pystyä lain pohjalta arvioimaan tekojensa lainmukaisuutta.

[Näin oli Päivän byrokraatti -palkintoja jakava Päivän byrokraatti -sivusto lausunut 12.1.2018 julkaisussaan Saksan vihapuhelaki johti sensuuriin juuri niin kuin PB varoitti.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti