torstai 11. tammikuuta 2018

S Homojen avioliitot tulivat pakollisiksi ja me kaikki mentiin heti seuraavana päivänä naimisiin miesten kanssa

Alkoholilain muutos oli pieni askel kohti parempaa suuntaa. Se lisää hiukan yksilönvapautta sekä elinkeinonvapautta ja osoittaa hiukan tervehtymistä tästä uskonnollisten harhaoppien säätelemästä yhteiskunnasta. Mutta sitä meikä ei kässää, että mitä nämä "kävin just kaupassa ja ei ollut kaaosta"-päivitykset ovat. Sama kuin sanoisi, että nykyinen maahanmuuttopolitiikka toimii, koska turvapaikanhakija ei tee terroritekoa heti rajalla.

Jos alkoholilailla olisi negatiivisia vaikutuksia (joita sillä ei ole, paitsi kristittyjen ja kommunistien mielestä), ne eivät näkyisi heti, vaan vasta ajan päästä. Ja sama pätee muuten aika monessa muussakin ilmiössä.

Mietitään vaikkapa ilmastonmuutosta. Jengi ottaa kylmänä talvena kuvan kinoksesta ja sitten ovelana kommentoi, miten ilmastonmuutos ei ole totta: katsokaa vaikka tätä kinosta. Todellisuudessa kuitenkin ilmastonmuutoksesta puhuttaessa pitää katsoa planetaarisesti merkittäviä skaaloja eikä sitä, että joutuuko joku Tomppa talvella lumitöihin vai ei. Kinoksen esittely lähinnä todistaa, että tyyppi ei oikein käsitä, mistä hommassa on kyse.

Alkoholilain kohdalla ihan sama juttu. Mitkään alkoholilain muutoksen merkittävät vaikutukset, eivät positiiviset tai negatiiviset, eivät näy ennen kuin ajan kanssa. Vaikka jotain välittömiä seurauksia olisi, tulisi todellisia vaikutuksia tarkastella vasta pidemmän ajan päästä, kun esimerkiksi muutos on ollut voimassa jonkin aikaa ja ihmiset ovat tottuneet uuteen tilanteeseen ja niin edelleen.

Muistatteko, ku homojen avioliitot tulivat pakollisiksi ja me kaikki mentiin heti seuraavana päivänä naimisiin miesten kanssa?

PS. Itsehän olisin vapauttanut alkoholin myyntiä huomattavasti enemmän, lakkauttanut Alkon ja laskenut alkoholiveroa puolella.


[Jiri Keronen Facebookissa 2.1.2018. Itse lausuin Facebook-päivityksen lukijakommenteissa seuraavanlaista:]

Mielestäni alkoholin jakelua tulisi vapauttaa siinä määrin, että ei tarvitsisi enää ostaa varastoon, kun voisi aina mennä uudestaan kauppaan. En enää pelkää tällaisen edes hankaloittavan lempioluitteni saatavuutta. Uskoisin, että sitten voisin lempparini tilata vaikka Varustelekasta ja noutaa R-kioskilta. Ei välttämättä tarvitsisi Alkoa enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti