maanantai 22. tammikuuta 2018

S Välimeren taksitoiminnan rajoittaminen on varsin hyödyllistä

Libyan rannikkovartiosto on tehnyt aivan oikein estäessään meritaksitoiminnan, sillä ennen rajoitustoimia Välimerellä kuoli noin 300 ihmistä kuukaudessa. Kun rajavalvonta otettiin käyttöön myös lähtömaiden puolella, Välimerellä ei menehtynyt Kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n mukaan yhtään ihmistä laittoman siirtolaisuuden vuoksi kolmeen viikkoon.

Asian ydin on, että kannustaessaan laittomaan siirtolaisuuteen ja ihmissalakuljetukseen ihmisoikeusjärjestöt aiheuttavat pakolaisten kuolemia ja polkevat siten ihmisoikeuksia. Kohtuuden nimissä on parempi, että kehitysmaalaiset jatkavat elämäänsä kurjissa oloissa mutta kuitenkin, kuin että he antautuvat hengenvaaraan paremman elintason toivossa. Pakolaisleirien perustamista lähtömaihin tukee Oxfordin yliopiston professori Paul Collierin kannanotto, jonka mukaan pakolaisten auttaminen heidän kotimaissaan on 135 kertaa tehokkaampaa kuin Eurooppaan tuominen. 

[filosofi Jukka Hankamäki 5.1.2018 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä HS uutisoi pakolaispolitiikan parannukset manikealaisesti]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti