perjantai 26. tammikuuta 2018

S Eliitti vihaa mielipiteiltään melko pätevää Laura Huhtasaarta

En ole enää varma, että äänestänkö vaaleissa Paavo Väyrystä vai Laura Huhtasaarta. Olen pitkään ollut sillä kannalla, että Paavo on ainoa järkevä vaihtoehto. Hänellä ei ole takanaan suuria rahoja, ei puolueorganisaatiota ja mediakin lyö häntä kuin vierasta sikaa. Tämä osoittaa, että Paavo on sekä riippumaton että eliitin vihaama, joten hänessä on todennäköisesti paljon hyvää. Yleensä mitä enemmän valtamedia jotain herjaa, sitä parempi vaihtoehto se on.

Mutta Laura Huhtasaarella on paljon samoja vahvuuksia kuin Paavolla. Myös Laura on eliitin vihaama. Kaikenlaiset itseään älykköinä pitävät sankarit juopoista rovaniemeläisistä ex-kirjailijoista kirjoitusvirheitä viliseviä kolumneja vihaisesti kirjoitteleviin toimittajiin pitävät Lauraa tyyliin Saatanasta seuraavana. Tämä kertoo, että myös Lauralla on kykyä haastaa eliittiä ja häntä myös pelätään.

Laura Huhtasaarella on kuitenkin myös monia etuja, joita Paavo Väyrysellä ei ole. Ensinnäkin Huhtasaari edustaa about samaa sukupolvea kuin minä, joten hän saattaa olla hiukan tiukemmin kiinni modernissa maailmassa kuin Väyrynen. Toiseksi Huhtasaari ei ole varsinainen ammattipoliitikko, vaan politiikkaan valittu opetusalan ammattilainen. Mitä vähemmän politiikossa on ammattipoliitikon vikaa, sitä parempi, koska ammattipoliitikot ovat käytännössä poikkeuksetta ihmissaastaa, jonka kaikki lahjakkuus rajoittuu omien henkselien paukutteluun sekä rahan ottamiseen toisilta. Koska Huhtasaari ei ole ammattipoliitikko, hänessä on vähemmän vaaraa tällaiselle korruptiolle kuin muilla ehdokkailla.

Ennen kaikkea Laurassa on se, että hän on pyytteetön ja rehellinen. Laura uskaltaa kertoa mielipiteensä rehellisesti jopa silloin, kun hän tietää noiden mielipiteiden olevan vastoin yleisesti hyväksyttyjä näkemyksiä. Hän ei siis hyssyttele tai valehtele vain miellyttääkseen muita, vaan on rehellisesti sitä, mitä on. Vaikka en toki ole monesta asiasta hänen kanssaan samaa mieltä, kuten ensisijaisesti uskonnosta, niin rehellisyys on iso etu kenelle tahansa poliitikolle. Se on nimittäin hyvin harvinaista.

Muilta mielipiteiltään Laura taas on mitä pätevin. Hän vastustaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa, hän haluaa eron EU:sta, hän pitää Venäjää sotilaallisena uhkana, hän haluaa eroon pakkoruotsista ja hän on valmis pitämään suomalaisuutta ja Suomea positiivisina asioina. Laura Huhtasaari on siis ehdokkaista noin objektiivisesti eniten samaa mieltä kuin minä.

Nyt toivonkin, että kansa ottaa minulta äänestysvastuun pois ja kertoo perustellen (tai vähemmän perustellen), kannattaako äänestää ennemmin Lauraa vai Paavoa.

[Jiri Keronen Facebookissa 25.1.2018. Itse lausuin päivityksen lukijakommenteissa mm. tällaista:]


Tuntuuko minusta vain tältä, vai vihaako eliitti Laura Huhtasaarta vielä enemmän kuin se vihaa Väyrystä?

2 kommenttia:

  1. Viimeiseen kysymykseen vastaan, että vihaa.
    Laura on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti hyvin kaunis, kun varsinkin mediaeliitin edustajat ovat kaikkea muuta.

    Siinä on erityisesti naisoletetuille enemmän kuin tarpeeksi syytä vihata Lauraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Kyllä herra Churchill oli oikeassa sanoessaan, että ihmiskunnan tarina on sota.

      Poista