torstai 25. tammikuuta 2018

S Joillakin on varsin erikoinen kupla

Jos haluatte tietää, mitä kupla tarkoittaa, niin lukekaapa tämä päivitys. Koko kirjoitus perustuu hyvin kummallisille oletuksille, jotka lähinnä kertovat, että tämä kirjoittaja ei ymmärrä, mitä kansa tai rasismi edes tarkoittavat.

Hyvin harva ihminen - edes umpisin rasisti - luulee olevansa sataprosenttisen geneettinen suomalainen. Suurin piirtein kaikki tietävät, että ihmisillä on erilaista geeniperimää. Geenit tai perimä eivät kuitenkaan ole kuin yksi osa siinä, mikä määrittelee kansallisuutta.

Kansallisuus on aina jonkinlainen abstraktio, joka perustuu moniin epämääräisiin asioihin, kuten kulttuuriin, historiaan, kieleen ja sen sellaiseen. Tämä ei kuitenkaan tee kansallisuudesta yhtään sen enempää fiktiivistä tai harhakuvitelmaa. Miettikääpä, jos tämä sama jäbä menisi kertomaan esimerkiksi somalille, miten somali ei ole oikeasti somali, koska hänessä on myös arabia ja etiopialaista. Itse asiassa koko somalilaisuus on harhakuva.

Meikää on alkanut vituttaa kaikki tässä maailmassa, mutta ennen kaikkea tämän jätkän naama. Nimittäin tuo naama jo suoraan sanoo, että "mielestäni maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen on rasismia, koska olen lukenut feministien mielipidekirjoituksia". Sitten tuo jätkä ihmettelee, kun hänen nerokkaat oivalluksensa menevätkin ohi ja rasisti on rasisti, vaikka kertoisit hänen olevan puoliksi ruotsalainen.

Meikä tietää olevani geneettinen ristisiitos. Olen osaksi venäläinen, osaksi karjalainen, osaksi metsäsaamelainen ja osaksi suomalainen. Tästä huolimatta vastustan ehdottomasti nykyistä maahanmuuttopoltiiikkaa (eli olen hyvin monen vasemmistohenkisesti ajattelevan mielestä "rasisti") ja pidän esimerkiksi suurinta osaa nykyisistä turvapaikanhakijoista aiheettomasti maassa olevina, jotka eivät tänne kuulu. Lisäksi tunnustan, että vaikka en koekaan juuri minkäänlaista "suomalaista identiteettiä", niin minä olen suomalainen, halusin tai en. Olen suomalainen johtuen historiasta, kulttuurista ja kielestä, enkä voi karistaa tuota suomalaisuutta harteiltani, vaikka miten tilaisin DNA-testejä, joissa lukee, että isäni on ryssä.

Ja ihan sama, jos kirjoitan nyt mitä sattuu ja tuon jätkän naama sanookin oikeasti jotain aivan muuta. Johtuu tasan siitä, että en ole ollut kännissä tai käyttänyt huumeita pitkään aikaa. Alkaa näyttää taas maailma aivan liian realistiselta, eli pahalta ja rumalta.

[Jiri Keronen Facebookissa 24.1.2018. Ulostuloon liittyy Kauppalehdessä julkaistu kirjoitus Dna-testit voisivat auttaa rasismin vähentymiseen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti