Suomessa päästöjen tulevaisuudennäkymät ovat paremmat kuin Saksassa, jonka tilannetta heikentää tuleva ydinenergian lopettaminen. Tästä Angela Merkelin hallitus teki päätöksen, jotta se saisi vihreiden tuen.
Hiilivoiman vähentämiseksi Saksassa aiotaan lisätä vähemmän saastuttavan kaasuvoiman käyttöä. Tähän energiayhtiö Fortumkin on viitannut havitellessaan omistusosuutta pääasiassa fossiilisen sähköntuotannon yhtiöstä Uniperista.
Energiewenden aikana eli runsaassa kuudessa vuodessa Saksaan on luotu valtaisa energiatukien viidakko. Siellä on noin 500 erilaista tukimuotoa, joihin on sopeuduttu ja joita hyödyntävät kaikki energiamarkkinan osapuolet, isoista pieniin tuottajiin ja kuluttajiin. Tuista luopuminen ei ole helppoa.
Tommila uskoo, että jos loppukäyttäjästä lähtevä nettoenergiatarkastelu olisi otettu Saksassa lähtökohdaksi, tuloksena olisi ilmastotehokkaampi ja halvempi järjestelmä.
[Näin oli lausuttu Heikki Arolan kirjoittamassa Helsingin sanomat -lehdessä 3.12.2017 julkaistussa uutisartikkelissa Kamppailu
hiilipäästöjä vastaan kaatuu tehottomuuteensa, ympäristöneuvos
varoittaa – syynä umpimähkäinen syöksy kohti uusiutuva energiaa]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti