keskiviikko 17. tammikuuta 2018

S Media koettaa harhauttaa ja johtaa keskustelua syrjään kääntämällä kaikki keskustelut koskemaan evoluutiota ja kreationismia

Kuten moni tietääkin, olen loppuun asti paholaisen miehiä ja palvon ateismin alttarilla Richard Dawkinsia, jolle uhraan kastettuja lapsia kolmesti päivässä. Tästä huolimatta meikästä Laura Huhtasaaren kreationismi ei ole ongelma. Nimittäin uskonnollisilla näkemyksillä ei ole juuri mitään merkitystä sen kanssa, miten tyyppi toimii johtajana.

Josef Stalin oli ateisti. Kommunistisen järjestelmän mukaan uskonto oli väärin ja opiaattia massoille. Tästä huolimatta olen suhteellisen varma, että aika harva ihminen pitäisi Josef Stalinia mitenkään edistyksellisempänä kuin aikalaisiaan, kuten vaikkapa Ike Eisenhoweria, joka puolestaan oli uskovainen. Veikkaan, että suurin osa suomalaisista on huomattavasti enemmän asioista Laura Huhtasaaren kannalla kuin esimerkiksi Josef Stalinin kannalla - ja täysin riippumatta siitä, onko ateisti vai uskovainen.

Laura Huhtasaari ei ole koskaan sanonut, että hän tahtoisi ajaa kreationismia Suomen kouluihin, eikä hänellä myöskään olisi tuollaista valtaa, vaikka hänet valittaisiin presidentiksi. Ylipäätään koko uskontohomma ei liity juuri mitenkään presidentin pestiin. Media lähinnä harhauttaa ja koittaa johtaa keskustelua syrjään kääntämällä kaikki keskustelut koskemaan evoluutiota ja kreationismia, ikään kuin Lauralla ei olisi mitään muita mielipiteitä.

Uskonto on vain yksi osa ihmisen identiteettiä, eikä se määrittele ihmistä kokonaisuudessaan. Uskovaiset ovat asioista hyvin laajasti eri mieltä, eikä Raamattu sano kenellekään, miten vaikkapa Suomen ulkopolitiikkaa pitäisi hoitaa. Jos ihmisen määrittelee vain niin pinnallisen ominaisuuden kuin uskonnon perusteella, siinä alennetaan koko ihminen olemaan pelkästään uskontonsa, ryhmänsä, edustaja sen sijaan, että häneen suhtauduttaisiin yksilönä.

Lisäksi on otettava huomioon, että YKSIKÄÄN Suomen presidenttiehdokkaista ei ole ilmoittanut olevansa esimerkiksi ateisti. Sen sijaan jokainen heistä on hoilannut virsiä, osallistunut eduskunnan jumalanpalveluksiin tai vannonut virkavalojaan käsi Raamatulla. Lyönpä myös vetoa, että riippumatta siitä, kuka valitaan, hän tulee toivottamaan jouluisin Jumalan rakkautta suomalaisille. Kristittyjä, eli muslimeja, kaikki tyyni.

Ja tämä ei tarkoita, että aion äänestää Laura Huhtasaarta, vaikka pidänkin häntä yhtenä parhaista ehdokkaista. Aion äänestää Paavo Väyrystä, koska Väyrynen on sopivan huumorintajuinen mulkku ja hänellä on juuri oikeanlainen trollailun ja koiranleukaisen omahyväisyyden asenne. Tulee ihan mieleen minä silloin, kun olin vanha mies.

PS. Jos kuitenkin Laura on toisella kierroksella ja vastassa on joku Niinistö, niin Laura kyllä saa ääneni.

[Jiri Keronen Facebookissa 9.1.2018]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti