Kysytään sitä Alain Dehazelta, tutkimuksen tehneen Adeccon toimitusjohtajalta, joka antoi Ylelle puhelinhaastattelun suoraan Davosista.
– On selvää, ettei Suomessa ole Espanjan säätä, mutta teillä on paljon muuta joka nostaa teidät vuodesta toiseen korkealle näissä vertailuissa, Dehaze aloittaa kohteliaasti.
– Yksi vahvuus on ylitse muiden, eli koulutus. Te olette siitä todella tunnettu. Lisäksi ihmisillä on vahvat mahdollisuudet sosiaaliseen liikkuvuuteen. Kolmas tekijä on yhteiskunnan monimuotoisuus, kuten se että naisilla on loistavat mahdollisuudet toimia johtajina.
Lisäksi Suomi sai vertailussa korkeat pisteet vahvasta sisäisestä luottamuksesta ja hyvästä markkinaympäristöstä. Toisin sanoen Suomi on maa, jossa kaikilla on mahdollisuus, elämä hyvää ja jossa tietää mitä saa.
[Näin oli lausuttu Janne Toivosen kirjoittamassa Ylen sivuilla 22.1.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Pimeä metsämaa laittaa kampoihin sykkiville metropoleille – Suomi on entistä houkuttelevampi huippuosaajille.]
[PS. Suomen kannalta hyvää sanomaa. Mutta pitikö sitten oma ideologiakin ympätä tekstiin mukaan? Alempana kirjoituksessa kun lohkaistaan, että kansallisvaltiot syntyivät "keinotekoisesti" 1800-luvulla. Mutta ei siinä ole sen enempää "keinotekoisuutta" kuin siinä, että jotkut ihmiset kokevat yhteenkuuluvuutta ja ehkä kohtalonyhteyttäkin. Voidaan verrata asiaa tässä vaikka Vihreisiin, toimittajien suosikkipuolueeseen. Jostain syystä ihmiset liittyvät Vihreisiin ja äänestävät heitä, vaikka kyseessä on vain näiden ihmisten itse kokema asia, että tämä tässä on nyt minun juttuni. Niin, ja Vihreiden pääosan toiminta-ajatus lienee tuhota kirjoituksessa mainittua sosiaalista pääomaa nimeltä yhteiskunnan sisäinen luottamus. Asiaan liittyy blogikirjoitukseni Määritelmäni monikulttuurisuudelle ja monikulturismille, jos siis et ole ennen lukenut.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti