Debianin kehittäjäksi liittyessä piti todistaa osaamisensa ja myös sitoutua projektin arvoihin, kuten koodin avoimuuteen ja ilmaisuuteen. Näihin asioihin Kemp uskoo muutoinkin. Hän on kehittänyt muun muassa tekstipohjaisen sähköpostiohjelman. Kerran hän sai sen käyttäjältä bugi-ilmoituksen ja samalla hyvin suunnitellun toimivan paikkauksen.
”Vuosien mittaan olen saanut lukuisia korjauksia julkaisemiini ohjelmiin. Siksi avoimen koodin kehitystyö tuntuu minusta ilmeiseltä, luonnolliselta ja hyvältä vaihtoehdolta, ja siksi halusin osallistua myös Debian-projektiin ja antaa puolestani oman panokseni vastalahjaksi”, Kemp sanoo.
Ilmaisten ohjelmien julkaisemisesta on ollut hyötyä työnhaussakin. Kerran työhaastattelija kertoi Kempille, että käyttää tämän kehittämää mp3-musiikin suoratoisto-ohjelmaa.
[Näin oli lausuttu Suvi Korhosen kirjoittamassa 10.1.2018 Mikrobitti-lehden verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa Palkattomat kehittäjät: 3 aktiivia kertoo, miksi he tekevät työtä Debianin, kännykkäyhteisön ja taulukkolaskentaohjelmiston eteen.]
[PS. Debian on Linux-käyttöjärjestelmän (linkin takana lähes neljän vuoden takainen blogimerkintäni aiheesta) vanha ja tunnettu mahdollisimman vapaaksi tehty levitysversio.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti