lauantai 11. marraskuuta 2023

S Venäläiset imperialistit yhdessä lännen ääriliberaalien kanssa ovat vihanneet nationalismia

Suurin ironia sisältyy siihen, että lännen liberaali eliitti ja venäläiset imperialistit ovat pitkään jakaneet saman vihamielisyyden nationalismia kohtaan ja saman valmiuden uhrata kansallisvaltio. Vuonna 2021 ilmestyneessä kirjoituksessaan ”Venäläisten ja ukrainalaisten historiallisesta yhteydestä” Vladimir Putin korostaa Ukrainan alueen etnistä ja kielellistä monimuotoisuutta ja väittää, että Ukrainan kansallinen identiteetti on ”puolalaisen eliitin ja vähävenäläisen älymystön” keinotekoinen luomus, jolla ei ole todellista historiallista perustaa. Hän varoittaa, että ukrainalainen nationalismi yrittää luoda ”etnisesti puhtaan Ukrainan valtion” alueelle, joka on ”etnisesti ja kielellisesti äärimmäisen monimutkainen”. 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 14.6.2023 julkaistussa kauhistuttavan kirjailijan Timo Hännikäisen kirjoittamassa tekstissä Eurooppa syntyy uudelleen rajamailla.]

2 kommenttia:

  1. Siltähän tuo kovasti näyttää, että Putlerin tavoite on pyyhkiä pois tuo Ukrainan etnisesti ja kielellisesti äärimmäisen monimutkainen entiteetti ja tuoda tilalle kelpo moskovialainen örkkiys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilalle herrakansa, joka tukee herraansa, joka tukee herrakansansa missiota olla herrakansa.

      Poista