sunnuntai 5. marraskuuta 2023

S Soininvaara: Maahanmuuttajilla pitäisi ainakin aluksi olla erilainen sosiaaliturva kuin kantasuomalaisilla

Vaikka saan mätiä tomaatteja omiltani, minusta maahanmuuttajilla pitäisi ainakin aluksi olla erilainen sosiaaliturva kuin kantasuomalaisilla. En tarkoita, että sen pitäisi olla huonompi vaan erilainen. En tiedä, onko kärpäspaperin tavoin toimiva sosiaaliturva hyväksi suomalaisillekaan, mutta maahanmuuttajille se toimii todella huonosti. Maahanmuuttajia pitäisi kannustaa nykyistä voimakkaammin töihin. Kotihoidon tukea en heille maksaisi, koska lapset pitäisi saada päiväkotiin kieltä ja suomalaista yhteiskuntaa oppimaan.

Taannoisessa perustulokokeilussa taloudelliset kannustimet toimivat maahanmuuttajien kohdalla selvästi paremmin kuin pitkäaikaistyöttömien suomalaisten kohdalla.

Tästä on itse asiassa ennakkotapaus. Oikeus kansaneläkkeeseen syntyy vain Suomessa pitkään asumalla.

Ehkä sitten, kun maahanmuuttajille on saatu aikaan työnteon mahdollistava sosiaaliturva, kärpäspaperimalli hylätään myös kantasuomalaisilta, koska ei siinä heidänkään kohdalla ole mitään järkeä

[Näin oli lausuttu Osmo Soininvaaran blogissa 1.8.2023 julkaistussa merkinnässä Maahanmuuton vaikeat kysymykset.]

[Mä ihmettelen välillä kyllä, kuinka suuri Soininvaaran järki on.]

2 kommenttia:

  1. O.D.Vaaran ajattelun perusheikkous on sama kuin muillakin suvaitsevaisilla, eli kyvyttömyys ymmärtää ja hyväksyä Lähi- ja Keski-idän sekä Afrikan maahanmuuttajien olevan täysin erilaisia kuin me.
    Siitä ne ongelmat johtuvat:
    noiden ei pitäisi olla täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sitten kuitenkin oletetaan natsien olevan täysin erilaisia kuin meidän (Vihreiden ja heidän kannattajiensa).

      Poista