perjantai 24. marraskuuta 2023

S Nk. positiivinen syrjintä on negatiivista syrjintää, osa 1

Nyttemmin esimerkiksi sukupuoleen perustuvat rajoitukset ovat kauttaaltaan hävinneet, vaikka vielä muutama vuosikymmen sitten ns. sosialistimaissa naisille annettiin kymmenittäin erilaisia etuja, alkaen viisi vuotta alemmasta eläkeiästä erilaisiin vaarallisia ja vahingollisia työtehtäviä koskeviin suojelumääräyksiin.

Sen sijaan on tullut tavaksi määrätietoisesti edistää tiettyihin toisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten akateemista – ja työuraa niin sanotulla positiivisella syrjinnällä. Tämä on tietenkin periaatteellisesti hyvin arveluttava tie, joka rikkoo räikeästi perinteistä tasa-arvon määritelmää.

[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissa 3.8.2023 julkaistussa merkinnässä Uhrittomien rikosten aikaan.]

2 kommenttia:

  1. Kun naisille alettiin satakunta vuotta sitten myöntää poliittisia oikeuksia ja vapauksia, ei huomattu vaatia niiden vastapainoksi vastuita ja velvollisuuksia.
    Niitähän naisilla ei aiemmin ollut oikein muita kuin mennä hyviin naimisiin, synnyttää ja kasvattaa lapsia hyvin ja hoitaa kotia.

    Nyt ollaan jo pitempään oltu tilanteessa, että naisella on oikeus vaatia saavansa olla Kaikkien Alojen Asiantuntija ja samalla syyntakeeton kuin sylivaavi.
    Se yhtälö talon hävittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasa-arvoa sanotaan synniksi.

      Sekä lasikatto että -lattia tulee rikkoa samanaikaisesti.

      Poista