lauantai 11. marraskuuta 2023

S Mitä Ruotsin mallinen suhde perintöveroon aiheuttaa

Yksi vahva peruste siirtymiselle Ruotsin malliin perintöverossa on: kun tämä mahdollisuus on Ruotsissa, on ison omaisuuden haltijoilla suuri houkutus siirtää kirjat Ruotsiin omaisuuden siirtämiseksi perillisille. Mitä Nalle edellä, sitä pienemmät rikkaat perässä.

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old Manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran blogissa 23.7.2023 julkaistussa merkinnässä Perintöverosta luovutusvoittoveroon (2) Sijoituspääoman tarve.]

4 kommenttia:

  1. Onhan tuota jo jonkin aikaa ihmetelty, miten vasemmisto ei ole jo alkanut vastustaa kateusveroa, kun heillä itselläänkin on jo vuosikymmeniä ollut viljalti perintöä jätettävänään tuplaverotettavaksi.

    VastaaPoista
  2. Ruotsissa ei ole siis käytännössä ole perintöveroa rikkailla. Sinänsä hyvä että kansakusisnta vaurastuu. Mutta miksi sitä yleensäkään verottaa meillä niin julmetusti, että firmat täytyy usein myydä eniten tarjoaville, ulkomaille. Ei tämä ole meidän etu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Suomessa on enemmistö kansanedustajista katsonut, että on paljon tärkeitä rahareikiä, että pitää niiden takia olla korkea verotus.

      Kyllä minä itsekin kannatan hyvinvointivaltiota mutta ehkä enemmänkin jonkinlaista luurankoversiota.

      Poista