maanantai 6. marraskuuta 2023

S Juutalaisilla on paljon enemmän kuin muslimeilla todellista syytä olla ylimielisiä

[...] kun tutustuu islamiin niin sen usko omaan ylemmyyteensä onkin sitten aivan omaa luokkaansa. Mikä on varsin surkuhupaisaa sillä saavutustensa perusteella sillä ei ole minkäänlaista aihetta siihen. Juutalaiset ovat joskus ylimielisiä, mutta heillä, jos kellä, on siihen aihettakin. Ei tarvitse muuta kuin verrata Israelin elintasoa ja yhteiskunnan toimivuutta yhtenevillä luonnonvaroilla varustettuihin naapurimaihin. Joita niiden naapurimaat eivät pyri edes tuhoamaan.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 2.11.2023 julkaistussa merkinnässä Entäpä jos?, jossa kirjoittaja pyrkii kuvittelemaan, millaista hänen elämänsä olisi, jos hän olisi syntynyt johonkin toiseen asemaan maailmassa.]

4 kommenttia:

  1. Islamin heikkous on, ettei se hyväksy demokratiaa. Se näyttää johtavan aina jonkunlaiseen "diktatuuriin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin islamilaisessa valtiossa tai maassa uskovaiset muslimit näyttävät pitävän tärkeänä sitä, että muslimit ovat ykkösluokan kansalaisia ja muut eivät. Iranin islamilaisessa tasavallassa kaikki saavat sentään äänestää, mutta ehdokkaat parlamenttiin seuloo etukäteen islamilaisten uskonoppineiden neuvosto.

      Jos islamilaiseen yhdyskuntaan kuuluva ihminen kokee kannattavansa ihan tavallista länsimaista demokratiaa liberaaleine vapausoikeuksineen, niin ideologisesti hän on todennäköisesti uskonnoton tai muuten ei-muslimi, esim. kristitty tai zarathustralainen.

      Poista
  2. J.R.R.Tolkien sai vuonna 1937 saksalaiselta kustantamolta postia.
    He ilmoittivat olevansa kiinnostuneet teoksesta "Hobitti" ja suunnittelivat sen saksantamista, mutta sitä ennen heidän oli saatava tietää oliko Tolkien arjalainen?

    J.R.R. vastasi hieman ärtyneesti, ettei täysin ymmärrä mitä arjalaisuudella tarkoitetaan.
    Jos sillä tarkoitettaisiin indoarjalaista syntyperää, niin ei hän eikä kukaan hänen esivanhemmistaankaan ollut puhunut äidinkielenään radžastania, hindiä, romania eikä mitään muutakaan indoarjalaista kieltä, joten sen suhteen hän ei ole arjalainen.

    Jos taas kysymys tarkoitti onko hän kenties juutalainen, oli hänen valittaen ilmoitettava, että suureksi harmikseen hänellä ei ollut etuoikeutta saada kuulua tähän loistavan lahjakkaaseen kansaan, joka on tuottanut niin monta niin suurta nimeä tieteen ja taiteen saroilla.

    Niinpä "Der kleine Hobbit" julkaistiin vasta 1957.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko hienosti sanottu. Onneksi sentään natsi-Saksassa saatiin julkaistua Ernst Jüngerin allegorisesti Hitleriä ja natseja arvosteleva romaani Marmorijyrkänteillä. Myöhemmin maan sensorit toki älysivät, mistä kirjassa oli kyse.

      Poista