sunnuntai 26. marraskuuta 2023

S Jeesus ei ole supersankari

Jumalalla ja hänen pojallaan on sama ongelma. Pilkkaajat huutelevat ristiinaulitulle: auta nyt itseäsi. Jos surmattava sanoisi “sori siitä”, astuisi ristiltä, vetäisi sadanpäämiehen kaulan solmuun ja kietaisisi kirjanoppineen suolista siteen fariseuksen suulle, hän tekisi tyhjäksi siihen mennessä saarnaamansa ja osoittaisi olevansa vain jokapäiväinen supersankari.

[Näin oli lausuttu Jukka Kemppisen blogissa 15.11.2023 julkaistussa merkinnässä Raskasta olla jumala.]

[Aiheeseen jotenkin liittyen, voit niin halutessasi käydä katsastamassa nettisivuiltani wanhan kirjoitukseni Jeesuksen elämä ja raikkaudet, tai vaikkapa toisesta blogistani paljon tuoreemman merkinnän Mitä ajattelen Jeesuksesta nykyään.]

4 kommenttia:

  1. Eihän se Jeesus oikein muuta voinut kuin antaa kiduttaa itsensä kuoliaaksi, kun kerran oli tänne Maan päälle nimenomaan sitä varten lähetetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Vaikka on outoa teologiaa kyllä. Jos minulla olisi valta, lähettäisin kyllä terminaattorin ajassa suojelemaan häntä.

      Poista
    2. Mutta silloinhan sovitustyö epäonnistuisi ja joutuisimme Helvettiin vailla pelastuksen mahdollisuutta!

      Poista
    3. Minulla oli aikoinaan hengellinen isä, jonka mielestä tavanomainen opetus Uudessa testamentissa on sellainen, että ei ole ikuista helvetinpiinaa, vaan sen sijaan jotkut pääsevät kyllä taivaaseen mutta ne toiset joutuvat vain tuhon omiksi. Jumalan mielenkiinto ei kohdistu ihmisiin, jotka ovat menettäneet sisäisen uudistumisensa mahdollisuudet.

      Poista