torstai 16. marraskuuta 2023

S Putinin SS:n Zolotov teki oppositiomies Navalnyistä kuuluisan

Zolotov on pitänyt enimmäkseen matalaa profiilia, eikä Venäjällä häntä tunnettaisi juuri lainkaan ilman kuuluisaa ja kummallista episodia. Vuonna 2018 oppositiohahmo Aleksei Navalnyi sai Zolotovin ärsytettyä pahemman kerran, kun Navalnyi paljasti Zolotovin satojen miljoonien ruplien eli usean miljoonan euron kiinteistöomaisuuden.

”Kukaan ei ole kunnolla potkaissut sinua perseelle. Haastan sinut kaksintaisteluun. Lupaan tehdä sinusta mehevän pihvin parissa minuutissa”, Zolotov vastasi Navalnyille kansalliskaartin Youtube-kanavalla vuonna 2018.

Raivokas viesti, jossa Zolotov kutsuu Navalnyia myös ”opposition mopsiksi”, teki myös Navalnyistä aiempaa kuuluisamman – siihen asti hallinto oli enimmäkseen pyrkinyt vaikenemaan Navalnyin kuoliaaksi. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 16.5.2023 julkaistussa Ville Similän kirjoittamassa uutisartikkelissa Kansalliskaarti on Putinin viimeinen turva.]

2 kommenttia:

  1. Olihan tälläkin episodilla vieläpä SS:ään liittyvä esikuvansa III Valtakunnassa:

    kun sotaministeri, marsalkka von Blomberg ja maavoimien komentaja, kenraalieversti von Fritsch olivat alkaneet käydä alkuvuodesta 1938 der Adolfin hermoille vastustaessaan jostain ihmeen syystä tämän ajamaa suursotaa, laittoi hän SS-turvallisuuspalvelun ja turvallisuuspoliisin päällikön Reinhard Heydrichin erottamisasialle.

    Heydrich painosti Fritschin eroamaan lavastamalla tämän muka syyllistyneen kriminalisoituun homoseksuaaliseen käyttäytymiseen ja Blombergin tämän epäsäätyisen puolison todistettavan entisen säädyttömyyden vuoksi.

    Fritsch jäi sairaslomalle, jolta palattuaan Hitler onnitteli terveyden palautumisesta.
    Tämä kaatoi Fritschin kupin niin, että hän haastoi Reichsführer-SS Heinrich Himmlerin kaksintaisteluun!

    Siitä ei tullut kuitenkaan mitään:
    viimeinen Saksan maaperällä käyty kaksintaistelu käytiin 17.10.1937 mistäpä muusta syystä kuin naisesta Horst Krutschinnan ja Roland Strunkin välillä.
    Strunk haavoittui vaikeasti ja kuoli viisi päivää myöhemmin.
    Tämän seurauksena der Adolf uudisti kaksintaistelukiellon III Valtakunnassa, joten Himmlerin ei tarvinnut vaarantaa henkeään.

    VastaaPoista