No, sen jälkeen havaittiin, että on jollakin tavalla hienoa ottaa noista kehittymättömistä maista niiden kehityskykyisin aines tänne omaan maahan paikkaamaan omaa työvoimapulaamme. Siinä saataisiin omaakin taloutta paikattua.
Tämä tie on jo kuljettu loppuun, kuten Euroopan valtioiden johtajat ovat todenneet jo vuosikymmen sitten. Pohjolan etummaiset sosialidemokratiat ovat nyt omaksuneet tiukan maahanmuuttopolitiikan, koska vain se palvelee oman maan etua. Tanska ja Ruotsi ja juuri hiljattain taas uudelleen Englanti ovat ottaneet lusikan niin sanotusti kauniiseen käteen.
En tiedä, millainen imagotappio näille maille on koitunut siitä, että ne ovat lopettaneet omien etujensa vastaisen politiikan. On syytä olettaa, että siitä joka tapauksessa seuraavat vähintäänkin vastaavat hyödyt kotimaassa.
Meidän maamme on aivan viime vuosina noussut imagokilpailun huipulle ja tiedämme kyllä miksi. Se ei ole johtunut siitä, että taloutemme on aivan samaan aikaan jäänyt yhä enemmän jälkeen noista pohjoismaista, joihin meitä on aina verrattu.
Syyt ovat olleet todellisia imagosyitä, olemme pystyneet esittelemään omaa malliamme, upeasti esiintyvää poliittisesti hyperkorrektia hahmoa, eräänlaista mannekiinia, joka on erilaisiin asusteihin puettuna lausunut aina sellaisia asioita, joita niin kovin moni on janonnut kuulla juuri tällaisen henkilön suusta. Eikä rahakaan ole päässyt loppumaan…
[Näin oli lausuttu Timo Vihavaisen blogissaan 27.5.2023 julkaistussa merkinnässä Olemmeko superpohjoismaa?.]
"Meillä on unelma"-porukan toive on osin toteutunut. Toistaiseksi lähes kaikki maahantulleet ovat saaneet jäädä. Vaikka ei aina täydellä sos. turvalla. Tämä maksaa meille tuhansia miljoonia vuosittain. Äly hoi, älä jätä!
VastaaPoistaItse kannattaisin singaporelaista mallia.
PoistaJostain syystä lusikka on alettu ottaa kauniiseen käteen.
VastaaPoistaOnko se siis vaihdettu rumasta kädestä kauniiseen?
Mitä järkeä koko sanonnassa edes on?
No, siinä OLI se järki, että lusikkaa ei otettu KAUNIISEEN käteen vaan KAUNIISTI käteen sen sijaan, että sitä olisi pidelty rumasti nyrkissä mahdollisesti vielä pöytää hakaten puuron laadusta protestoiden.
Jossain vaiheessa joku sopuli kirjoitti sen väärin ja seuraavana päivänä koko sopulilauma kirjoitti sen väärin, eikä kukaan enää oikein.
Ei haitannut sekään, että sanonnassa ei ollut enää mitään järkeä.
Ei siinäkään ole mitään järkeä, että Talvisota kirjoitetaan nykyään pienellä alkukirjaimella, ihan niin kuin olisi historiassa ollut vain yksi talvisota.
Poista