sunnuntai 12. marraskuuta 2023

S Muslimiperheiden lapsilla vaikeaa

Ujuni Ahmedin muistoissa opettaja lyö lapsia käsille koraanikoulussa. Siis Suomessa. Myös kotona lapsia lyödään. Nuoria rangaistaan lähettämällä Somaliaan, eikä suomalainen opettaja kysele poissaolevan perään. Sellaisia muistoja Ujuni Ahmedilla on täältä.

Ongelmista vaikeneminen ei ole kenenkään etu.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 16.4.2023 julkaistussa Anna-Stina Nykäsen kirjoittamassa kolumnissa Tämä on liian vaikea aihe.]

[Maahanmuuttajien jako kahtia "tavallisiin" ja "varsinaisiin" maahanmuuttajiin ei ole pelkästään vitsi. Valtamediassa ja kulttuurieliitin piirissä on käsittääkseni tehty tällainen jako. Hollantilaista kristinuskotaustaista valkoista maahanmuuttajaa ei kohdella juurikaan maahanmuuttajana näissä piireissä. Tämä johtuu siitä, että sellaisessa maahanmuuttajassa ei ole sellaisia piirteitä, joita pitäisi erityisesti suvaita: alkuasukkaita tummempi iho, vaikeuksia tai haluttomuutta kotoutua, ylimielinen asenne alkuasukkaita kohtaan, halu miekalla valloittaa maailma omalle ideologialle, ajatus että länsimaiset naiset ovat kaikki huoria, joita voi kohdella miten tahansa. Nämä ihmiset eivät edes pidä Elisabeth Naucléria Suomen ensimmäisenä ulkomaalaisperäisenä kansanedustajana.]

4 kommenttia:

 1. Monikulttuuria käytännössä.

  VastaaPoista
 2. Elisabeth Nauclérista ja Freddy van Wontergheimista ei ole solidaarisuuspokaaliksi, jota kiillottamalla voi lisätä moraalisäteilynsä tehoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. On jännä kuinka sosiaalista vastuuta korostavat ihmiset haluavat niin kovasti ajaa omaa etuaan kiillottamalla aatelisvaakunaansa.

   Poista